Noutăți

„Harta poluării” ne arată care sunt cele mai „toxice” state de pe Terra. Cum stă România la acest capitol?

 •  
 •  
 •  

Fiecare țară a lumii are o contribuție la poluarea planetei, oricât ar fi de săracă și de neindustrializată. Britanicii de la The Eco Experts au realizat un studiu din care reiese în ce măsură contribuie fiecare țară la poluarea planetară, la degradarea mediului și la reducerea calității vieții oamenilor (prin îmbolnăvirile cauzate de către poluare). Rezultatele sunt surprinzătoare!

h

Pentru a crea harta poluării, cei de la The Eco Experts au centralizat datele provenite din 135 de țări, în ceea ce privește emisiile de carbon, poluarea aerului, consumul de energie, gradul de utilizare a energiilor regenerabile. Totodată, s-au luat în considerare și datele legate de numărul oamenilor care au decedat din cauza unor afecțiuni produse de către poluarea aerului. Așa s-a determinat care sunt cele mai poluate state din lume. Spre surprinderea unora, cele mai poluate (și poluante) țări nu sunt, neapărat, statele cele mai puternice economic și mai industrializate!

g

Arabia Saudită este statul în care se înregistrează cel mai înalt nivel al poluării aerului. Alte țări arabe cu imense resurse de țiței, precum Qatar, Bahrain, Emiratele Arabe Unite și Kuwait se află și ele prin apropiere, concurând pentru primele locuri în topul poluării.

Pentru un colos hiperindustrializat, Statele Unite ale Americii stau cât de cât bine în domeniul protecției mediului, și poluează mai puțin decât China, Canada și Rusia. Totuși, Regatul Unit și India sunt poziționate mai bine decât SUA. Percepute adesea drept „foarte ecologiste”, unele dintre țările nordice ale Europei consumă mari cantități energie. Cele mai puțin poluante state se află în Africa. Statul care generează numărul cel mai mic de factori poluanți este Kenia, urmată de Tanzania, Etiopia, Mozambic.

c

Cum stă România la capitolul poluare, între țările europene? La examinarea hărților rezultă că se clasează mai bine decât toți vecinii săi, inclusiv față de Republica Moldova – care este slab industrializată. Cu toate acestea, țara noastră nu se află, din păcate, pe lista țărilor „verzi”, în care poluarea se află la cele mai mici niveluri. Mai avem de lucrat în domeniul protecției mediului, ideal în paralel cu… reindustrializarea țării!

2

a

d

f

e

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: inhabitat.com, www.theecoexperts.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on „Harta poluării” ne arată care sunt cele mai „toxice” state de pe Terra. Cum stă România la acest capitol?

 1. ia te uita cum poluantii se opresc la granita..ca nu au nici viza si nici pasaport 🙂

  • Tomi Tohaneanu // 27 februarie 2017 at 13:17 // Răspunde

   Datele statistice privind poluarea se culeg în fiecare stat în parte. Statele au granite si sunt responsabile, prin legile emise, de poluarea produsă între hotarele lor. Harta reflectă aceste realități, nu modul în care vântul deplasează norii de amoniac sau particulele de metale grele.

 2. Un ostas al lui Vlad Tepes // 27 februarie 2017 at 14:06 // Răspunde

  Cei care ne jefuiesc resursele ne dau praf in ochi si nu au nicio obligatie sa depolueze zona devastata!

  Iar cei care ne iau pterolulul din marea Neagra fara nimic ne vor lasa numai noua in schimb privilegiu sa curatam deseurile!!!!

 3. Deci, despre poluarea la care suntem pe primul loc, nicio vorbă?!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii