Noutăți

Hans Klemm a mințit. Nu a fost doar politicos cu steagul secuiesc. A purtat discuții despre autonomia ținutului secuiesc… VIDEO

Potrivit ziarului Puterea.ro

“Contrar afirmațiilor sale de miercuri, ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, nu s-a fotografiat, marți, la Sfântu Gheorghe, doar din politețe, cu steagul ținutului secuiesc, pe care l-a și primit cadou. Klemm s-a deplasat special în Harghita și Covasna (pentru a doua oară în anul de când este ambasador), pentru a discuta despre autonomia ținutului secuiesc. Dovada este într-o înregistrare video a conferinței de presă (o puteți vedea mia jos) comune cu președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, și cu primarul orașului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád. Ambasadorul SUA deschide conferința, cu un discurs scurt, dar în care pomenește de mai multe ori cuvântul Seklerland (Ținutul Secuiesc). Iar liderii locali suspomeniți au dat amănunte interesante despre discuțiile pe care le-au avut cu reprezentantul Americii, discuții care s-au focalizat pe chestiunea independenței teritoriale a ținutului secuiesc.

Tamás Sándor a spus că secuii doresc o independență după modelul Tirolului de Sud (regiune din Italia considerată „stat independent” de Austria, unde cetățenii italieni sunt obligați să învețe limba germană, iar impozitele și taxele se returnează de statul italian aproape integral regiunii, care este, astfel, favorizată față de alte regiuni din țară). Iar Antal Árpád a început prin a repeta, ce i-a transmis, răspicat, diplomatului american, anume că „secuii nu sunt iubiți în această țară”; și a încheiat cu avertismentul că secuii vor lupta cu orice mijloace pentru a preîntâmpina regionalizarea conform planurilor existente. „Așa cum ne-am ridicat împotriva lui Ceaușescu, când a încercat să facă acest lucru și așa cum i-am oprit pe Băsescu și pe Dragnea când au venit cu aceste proiecte, așa vom proceda și în continuare, indiferent de ce se va întâmpla”, a spus primarul orașului Sfântu Gheorghe.”

Citește mai mult aici: Puterea.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

11 Comments on Hans Klemm a mințit. Nu a fost doar politicos cu steagul secuiesc. A purtat discuții despre autonomia ținutului secuiesc… VIDEO

 1. Partener strategic zic domnii politici:))

 2. De ce ambasadorii americani din Ungaria, Serbia, Croatia, Bulgaria si Ucraina nu viziteaza comunitatile de romani din tarile respective? // 19 septembrie 2016 at 11:20 // Răspunde

  De ce ambasadorii americani din Ungaria, Serbia, Croatia, Bulgaria si Ucraina nu viziteaza comunitatile de romani din tarile respective?

 3. Domnilor, mie imi este clar ca ambasadorul a fost manipulat din lipsa de informatii (ceea ce este extrem de grav pentru el) si datorita perceptiei diferite a democratiei de catre american (n-au mai avut de mult tendinte secesioniste) de catre cei doi: Antal si Tamas care evident doresc (opinia mea la indemnul si suportul rusilor) crearea unor zone de conflict interetnic.

  • Gogule esti naiv, asa ca taci daca nu cunosti.
   Americanii isi fac temele serios, iar daca ambasadorul a fost manipulat, atunci nu e facut pt postul de ambassador si trebuie retras sau fortat sa o faca pentru binele relatiei dintre RO si SUA.
   Daca ambasadorul nu a fost manipulat atunci relatia e falsa.

 4. Aveti diaree?

 5. Adrian Patrascu // 19 septembrie 2016 at 15:59 // Răspunde

  Cineva , nu stiu cine , dar banuiesc din ce motive , se lupta din rasputeri sa inflameze relatiile cu SUA . Se pedaleaza parca excesiv pe acest subiect . Nu credeti ?

 6. Nu mai acceptam sa fim calcati in picioare de americani! // 19 septembrie 2016 at 20:00 // Răspunde

  Pina acum relatiile cu SUA au fost de ploconire in fata americanilor!

  Nu mai acceptam sa fim calcati in picioare de americani!

  In Ungaria, ambasadorul american nu-si permite sa viziteze comunitatea romaneasca!

  Americanii nu ne dau vize noua romanilor in schimb ungurii au! Din cauza asta multi romani au cetatenie maghiara!!!

  Halal bune relatii!

 7. Secuii sunt secui și ungurii sunt unguri. Dacă Secuii au uitat cine sunt este problema lor. Iar ungurii sa nu mai ceara nici o autonomie pentru ca Harghita și Covasna nu este pământul lor. A fost din veci de veci și va rămâne pământul românilor. Dacă ungurii vor inscripții în ungurește sa facă bine sa treacă granița în Ungaria și sa rămână acolo. Nu-i va opri nimeni!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii