Noutăți

Hampi – fabulosul oraș templu în care se află vestigiile puternicei împărății Vijayanagara, ce a dominat sudul Indiei pentru 300 de ani. Galerie Foto

Imperiul Vijayanagara (Imperiul Karnata) se afla, cândva, în regiunea platoului Deccan, din sudul Indiei. A fost întemeiat în anul 1336 de către Harihara I și fratele său Bukka Raya I din dinastia Sangama. Imperiul a luat naștere ca urmare a eforturilor puterilor sudice de a face față invadatorilor islamici și a durat până în 1646.

Imperiul și-a luat numele de la capitala sa, Vijayanagara, ale cărei ruine se află în actualul oraș Hampi. Scrierile călătorilor europeni medievali, cum ar fi Domingo Paes, Fernão Nunes și Niccolò Da Conti și cronicile locale furnizează informații cruciale privind istoria fabuloasă a acestor locuri. Săpăturile arheologice de la Vijayanagara au dezvăluit puterea și bogăția Imperiului Vijayanagara.

Hampi este un oraș templu situat ce cuprinde vechile vestigii ale imperiului Vijayanagara. Grupul de monumente de la Hampi găzduiește Templul Virupaksha și multe alte monumente din secolele XV-lea și al XVI-lea. Există mai multe bastioane, ziduri și porți, care au intrat în componența celor șapte linii fortificate ale orașului. Cea mai bine conservată dintre linii este cea de-a șaptea.

v

b

u

s

c

d

Construcțiile sunt împărțite în trei categorii: religioase, civile și militare. Cele mai vechi structuri din zonă sunt sanctuarele lui Shiva care datează din secolul al IX-lea d.Hr. În timpul săpăturilor de la Hampi au fost descoperite inscripții din secolul al II-lea. Înainte să intre sub dominația confederației musulmane din Deccan, Hampi a fost cea mai importantă zonă a Imperiului Vijayanagara. Orașul a fost construit aici datorită poziției strategice.

Cele mai frumoase structuri sunt clădirile religioase, unele dintre ele fiind deschise și astăzi pentru turiști și pelerini. Cele mai notabile dintre aceste clădiri sunt templul Achyutaraya, complexul templului Krishna, complexul templului Vittala și templul Virupaksha.

e

r

f

Templul Virupaksha, cunoscut și ca templul Pampavathi, precede întemeierea regatului Vijayanagara. Între clădirile civile se numără incinta Zanana, Lotus Mahal, muzeul de la Kamalapura, precum și apeductele ori canalele.

Printre clădirile militare se remarcă grajdurile imense care găzduiau elefanții regali. Ruinele magnifice ale acestui oraș străvechi și împrejurimile sale se numără printre cele mai renumite atracții turistice din Karnataka, India.

p

g

n

h

m

i

l

j

l

Surse: www.thevintagenews.com, wikipedia.org

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii