Noutăți

Guvernul japonez a aprobat finanţarea unei cercetări care poate duce la crearea de hibrizi om-animal

Într-o decizie  controversată, guvernul de la Tokyo a aprobat un program de cercetare prin care hibrizi om-animal vor fi dezvoltaţi în formă embrionară.

În timp ce susţinătorii acestei decizii argumentează că programul de cercetare se poate dovedi crucial pentru creşterea de organe care pot fi transplantate oamenilor, criticii avertizează că oamenii de ştiinţă se joacă, într-un mod periculos, ”de-a Dumnezeu”.

În cadrul mai multor experimente care vor avea la Universitatea din Tokyo, echipa condusă de Hiromitsu Nakauchi, un cunoscut genetician, va creşte, într-o prima etapă, celule umane în embrioni de şoareci şi şobolani, urmând ca apoi să transplanteze aceşti embrioni în animale surogat pentru a se dezvolta complet.

Scopul ultim al acestor demersuri ştiinţifice este crearea de animale cu organe constituite din celule umane, care pot fi, apoi, transplantate oamenilor, anunţă Nature.

Aprobarea cercetărilor conduse de Nakauchi vine după ce guvernul japonez a eliminat, în martie, reglementarea care interzicea creşterea dincolo de 14 zile a embrionilor de animal care conţin celule umane, precum şi transplantarea unor astfel de embrioni în utere surogate.

Chiar dacă au mai avut loc experimente în acest domeniu, cadrul legal constituit de noile reglementări introduse de guvernul japonez după eliminarea interdicţiilor permite ca cercetarea să fie dusă mult mai departe decât  până acum.

Mai exact, noul cadru legal din Japonia permite inclusiv naşterea animalelor care au organe formate din celule umane.

Citeste mai mult: Adevărul


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii