Noutăți

Grecia a spus NU! Troika Europeană resimte lovitura! Este UE în pericol?

Întreaga atenție a Europei, dar nu numai, a fost ațintită în aceste zile a supra referendumului din Grecia unde cetățenii greci au fost chemați să răspundă dacă sunt de accord cu “șantajul” UE, politica financiară a Troicii pe care ministrul de finanțe grec o consideră “teroristă”.

În această perioadă, tot felul de deontologi corecți politic au vorbit însă despre “extremismul” prim-ministrului Tsipras, despre “ingratitudinea” grecilor care, leneși fiind și iresponsabili, nu vor să dea înapoi ceea ce au luat…

Acesta să fie tot tabloul realității? Personal, sunt convins că împrumuturile uriașe pe care finanțatorii le-au dat Greciei (știind că vor fi folosite prost), nu au fost făcute pentru a fi recuperate neapărat, ci pentru a îngenunchia Grecia financiar, pentru a trece această țară, într-un anumit sens, în proprietatea lor.

Rolul nociv al FMI-ului l-au simțit pe propria piele multe țări, inclusiv România. Iar dacă nici noi știm câte cozi te topor, aflate mână în mână cu organismele financiare internaționale și cu marile concerne străine, ne-au îndatorat extrem de mult și ne-au furat aproape toate resursele, în așa fel încât să ajungem și noi într-o zi în situația Greciei, atunci cine să știe?!? De aceea, putem să fim convinși că și trădătorii din Grecia au făcut jocul rechinilor mondiali pentru a pune Grecia pe butuci! Așadar, situația grecilor nu este doar rodul incompetenței și a iresponsabilității politicienilor greci, ci în special rodul războiului economic care este dus astăzi de marile puteri împotriva tuturor!

În acest context, răspunsul dat de Grecia ieri, unde aproximativ 61% dintre votanți au spus NU, este un avertisment fără precedent care va ajuta Grecia în negocierile pentru reeșalonarea datoriilor (și poate chiar ștergerea unora) și care, în același timp, le dă fiori reci birocraților europeni ce și-au imaginat că pot “să ne facă” pe toți, din condei.

Consecințele pe termen lung ale votului de ieri pot să fie imprevizibile… Dacă se vor revolta și alte țări?

Jocul făcut de Troika Financiară, refuzând discuțiile cu Trispas în ultimele zile, amenințând Grecia, sperând într-un DA care i-ar fi permis să o umilească, dând astfel un exemplu de forță celoralte țări iobage din Europe ce tânjesc după nițică independență, a fost prost gândit. În consecință, dacă acum două săptămâni am anticipat corect ceea ce va face Grecia (citiți aici articolul http://www.cunoastelumea.ro/grecia-se-pregateste-sa-le-dea-teapa-fmi-si-bancii-mondiale-dezvaluiri/ ), îmi permit să anticipez și acum o schimbare de discurs a reprezentanților UE și FMI, care vor deveni mai concilianți și mai dispuși la compromisuri în favoarea Greciei. De ce? Pentru că le este frică!!! Chiar și ștergerea tuturor datoriilor Greciei este mai puțin păguboasă pentru ei decât ieșirea acesteia din spațiul UE și din Uniunea Monetară… Un astfel de precedent ar fi catastrofal pentru întreaga construcție europeană.

În această bătălie, Grecia a învins! Sperăm ca poziția grecilor să fie inspiratoare și pentru slugile de la București care s-au obșnuit să servească interesele altora.

Daniel Roxin


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

9 Comments on Grecia a spus NU! Troika Europeană resimte lovitura! Este UE în pericol?

 1. Aparitia omului a coincis cu disparitia dinozaurilor si a fost un accident genetic.La inceput omul …da omul… era reprezentat prin vreo 25000 de maimute mari proaste si paroase.Si erau atit de fericite in prostia lor pina intr-o zi cind ce crezi ca le-a trecut prin cap;s-au urcat toate intr-un corcodus!Cum? Pai nu te pui la mintea prostilor cea odihnita astia-s in stare de orice.Corcodusul fiind unul de bun simt s-a rupt si au luat maimutele o trinta de a zburat tot parul de pe ele.Cind s-au ridicat cu chiu cu vai unele erau albe altele negre altele galbene…dar chele …ma rog …aproape chele.
  Accident genetic….pai da erau proaste din tata-n fiu daca niciuna nu a gindit ca la atita amar de maimuta corco’se va rupe.
  Parul rezultat din cazatura s-a ridicat la mai multe zeci de kilometri stupind lumina soarelui pemtru o perioada de timp si dinozaurii au murit.Nu de frig ci de frica.Chiar asa! daca te-ai afla undeva intr-o noapte intunecoasa intr-un loc deschis sa nu ai unde te ascunde si sa te intilnesti cu o dihanie cheala (ma rog….aproare cheala} zbierind ca proasta …aaaaaa….n-ai muri de frica?Turme intregi au cazut ca traznite.De atunci ne-a ramas diagnosticul universal pus in cazul mortilor neelucidate: stopul cardiac!Si asta-i tot de ala! Apara-ne Doamne! Darwin avea dreptate!

 2. I-am ţinut pumnii Greciei!

  Grecii ne-au dat o adevărată lecţie de democraţie.
  Am citit că tinerii au fost cei mai porniţi împotriva măsurilor de austeritate.
  Pentru că ei nu vor să fie o ţară care să exporte inteligenţă, cum este România. Ci să-şi valorifica inteligenţa în ţara lor, spre beneficiul propriului neam.
  Iar noi, fiindcă n-am avut un Alexis Tsipras, am umplut lumea cu tinerii noştri de geniu.
  Astfel, străinii ne-au luat nu numai aurul, pădurile, fabricile şi uzinele, ci şi copiii.
  Când vom spune şi noi: ,,OHI!”? Ceea ce în greacă înseamnă ,,NU!”

  • Daniel Ioan // 7 iulie 2015 at 0:43 // Răspunde

   Are dreptate Ana. Cititi linkul, ca merita din plin.
   Grecii au fost iar pacaliti de politicenii lor, au spus NU austeritatii, dar o vor duce si mai rau. Vorba aceea: “rau cu rau, dar mai rau fara rau”.

  • Păcat de leecție, România nu a învățat nimic. Comunismul ne paște, nu mai durează mult și ne vom conduce după cărticica roșie a lui Dragnea. Cine privește în trecut, partidul comunist a ajuns la putere (și) prin fraudă electorală iar Dragnea și-a luat doctoratul în asta.

 3. Trolli se dau peste cap să inoculeze românilor o idee fixă: dacă noi am tăcut, ca oile, când ni s-au tăiat pensiile şi salariile, apoi şi grecii trebuie să tacă.
  În primul rând asta este o psihologie de sclav: să vrei ca altul s-o ducă la fel de rău ca şi tine.
  În al doilea, grecii sunt cei care au dat Europei Democraţia.
  Şi răspunsul lor ,,Nu!” unei austerităţi nejustificate, este o lecţie de Democraţie. Trebuie înţeleasă şi primită ca atare.

  Cel mai important lucru e că la această Lecţie, tinerii au fost cei mai activi.Ei strigau: ,,Suntem mândri de ţara noastră!

  Când vor spune şi tinerii români aşa ceva?!

  La noi, când s-au blocat posturile, astfel încât trebuiau să plece şapte dintr-o unitate de producţie ca să fie primit unul, mulţi tineri absolvenţi au fost nevoiţi să plece la muncă de sclavi în străinătate. Dar tinerilor greci li s-au creat condiţii (mijloacele de transport publice, cazarea celor care studiază, cărţile, până şi hrană la cantinele studenţeşti este gratuită) pentru ca ei să rămână şi să se realizeze în ţara lor.
  Agenţii de influenţă ai austerităţii îşi fac bine meseria pe site-ul acesta. Dar încercarea lor de a face confuzie este atât de evidentă, încât nu mai are niciun efect.
  Compasiune pentru trolli!
  Şi cinste Grecilor din Grecia lui Tsipras!

 4. Vlad Ţepeş // 8 iulie 2015 at 22:23 // Răspunde

  Tsipras a fost întâmpinat cu aplauze în Parlamentul European!
  Şi a vorbit în frumoasa limbă greacă cu demnitatea unui bărbat cu şira spinării dreaptă!

  http://bcove.me/fhfubm3i

  • acum o luna circa eram cu speranta unei schimbari radicale in ceea ce reprezinta sistemul UE…datorita pozitiei Greciei in context. Dar acum recunosc sperante desarte! nu intrezaresc schimbarea in bine nici pentru greci si in consecinta nici pentru noi! Mai rau decit atit ne confruntam paralel cu emigratie in masa a popoarelor arabe. Sa fie doar o coincidenta lipsita de importanta?? Ca sa nu adaugim criza Rusiei care porneste „ca din senin” razboi Ucrainei. Ne aflam in acelasi context istoric temporal…cind America declara o imbunatatire si un demaraj satisfacator al propriei economii. Iar Anglia detine primul loc in Europa ca forta economica.. Mah, simple coincidente….!

 5. acum o luna circa eram cu speranta unei schimbari radicale in ceea ce reprezinta sistemul UE…datorita pozitiei Greciei in context. Dar acum recunosc sperante desarte! nu intrezaresc schimbarea in bine nici pentru greci si in consecinta nici pentru noi! Mai rau decit atit ne confruntam paralel cu emigratie in masa a popoarelor arabe. Sa fie doar o coincidenta lipsita de importanta?? Ca sa nu adaugim criza Rusiei care porneste “ca din senin” razboi Ucrainei. Ne aflam in acelasi context istoric temporal…cind America declara o imbunatatire si un demaraj satisfacator al propriei economii. Iar Anglia detine primul loc in Europa ca forta economica.. Mah, simple coincidente….!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii