Noutăți

Grave nereguli descoperite de către Curtea de Conturi la Romsilva: a fost „omisă” reîmpădurirea unei suprafețe de… 500.000 ha

Un recent publicat Raport al Curții de Conturi (efectuat pentru anul 2015) arată, potrivit ziarului Evenimentul Zilei, că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva nu a efectuat operațiunile de regenerare pe care le prevedea legea în privința unei suprafețe de 500.000 de hectare de teren (cândva împădurit). În același timp, Curtea de Conturi a mai sesizat, potrivit aceleiași surse, că suma de două procente din câștigurile dobândite ca urmare a vânzării de masă lemnoasă, care constituie contribuția la Fondul pentru mediu, a fost socotită și avansată la o valoare mai mică decât prevede legea.

Evenimentul Zilei precizează că: „La nivelul R.N.P. – Romsilva nu au fost efectuate lucrări de regenerare, conform prevederilor legale, pentru aproximativ 500.000 de hectare de teren (pădure) neadministrat forestier şi unde, în mare parte, vegetaţia forestieră a fost îndepărtată.

Raportul Curţii de Conturi relevă, totodată, că mai multe direcţii silvice din zona de câmpie (Brăila, Dolj, Olt, Teleorman, Tulcea) nu şi-au realizat programele anuale de împădurire şi nici lucrările de refacere a plantaţiilor calamitate.

Regia Națională a Pădurilor constituie o regie autonomă de interes național, sub autoritatea statului, prin autoritatea publică centrală care răspunde de silvicultură. Scopul său principal este gestionarea durabilă și unitară a fondului forestier din proprietatea publică a statului român.

Pentru această severă deficiență trebuie să existe fie o explicație (scuză) acceptabilă, fie (cel puțin) un vinovat!dc

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă: Evenimentul Zilei, www.curteadeconturi.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii