Noutăți

Google recunoaşte că ascultă înregistrările utilizatorilor de pe boxele inteligente Google Home

  •  
  •  
  •  

Google a recunoscut că angajaţi ai companiei ascultă înregistrările audio ale utilizatorilor făcute pe boxele inteligente Google Home, relatează The Independent.

Google susţine că experţii companiei analizează fragmente ale înregistrărilor făcute de utilizatori în vederea îmbunătăţirii tehnologiei de recunoaşterea vocală. Rezultatele analizei sunt utilizate în cadrul dezvoltării sistemului de inteligenţă artificială Google Assistant, tehnologie folosită pentru boxele Google Home şi telefoanele inteligente produse de companie.

Google Assistant înţelege şi răspunde la comenzi vocale, fiind capabil să ofere răspunsuri la diferite întrebări – de la starea vremii la ultimele ştiri – şi să controleze alte aparate conectate la internet din casa utilizatorilor.

Într-o declaraţie, compania a admis că un număr mic de înregistrări anonimizate sunt transcrise de angajaţii Google şi a făcut public faptul că o investigaţie este în derulare după ce mai multe înregistrări audio ale utilizatorilor olandezi au fost scurse.

”Colaborăm cu experţii în lingvistică din întreaga lume pentru a îmbunătăţi tehnologia noastră prin transcrierea unei mici părţi din întrebările utilizatorilor – acest proces e crucial pentru dezvoltarea tehnologiei pe care se bazează produse precum Google Assistant”, a declarat compania.

Citește mai mult: Adevărul


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii