Noutăți

Google: limba română a ajuns printre cele 80 de limbi în care poți să traduci cu telefonul textele din alte limbi de pe etichete, meniuri etc.

  •  
  •  
  •  

Google anunţă actualizarea funcţionalităţii Google Translate cu opţiunea Instant Camera Translation, prin care utilizatorii pot beneficia instantaneu de traducere a textelor de pe etichete, meniuri sau anunţuri, atunci când călătoresc într-o altă ţară.

Potrivit companiei americane, Instant Camera Translation este disponibilă în peste 80 de limbi, faţă de 38 de limbi până acum, printre care şi română.

„Un mod intuitiv şi simplu de a înţelege o limbă străină atunci când călătoreşti este folosind camera telefonului pentru a traduce ce vezi – de la semne şi anunţuri la meniuri sau etichete ale produselor.

Pentru aceste situaţii, Google Translate oferă funcţionalitatea ”Instant Camera Translation” (traducere instantanee cu ajutorul camerei telefonului): îndrepţi camera telefonului către textul dorit şi să primeşti instantaneu pe ecran traducerea în locul textului original.

În primul rând, Instant Camera Translation funcţionează pentru mai mult de 80 de limbi, faţă de 38 de limbi până acum, printre care şi română.

Mai mult, acum traducerea funcţionează cu orice pereche de limbi alese dintre cele suportate – de exemplu din bulgară şi română (până în prezent funcţiona numai în pereche cu limba engleză).

Instant Camera Translation merge online sau offline, dar şi cu opţiunea “auto detect” – nu trebuie să specifici din ce limbă trebuie să traducă”, se arată într-un comunicat de presă al gigantului american.

În ceea ce priveşte traducerile, calitatea acestora prin Instant Camera Translation este considerată mai bună de către Google.

Astfel, când telefonul este conectat, această funcţionalitate utilizează tehnologia “Neural Machine Translation” (NMT) de pe serverele Google pentru a oferi cele mai bune rezultate.

Citește mai mult: DIGI 24


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii