Noutăți

Glicina – un arbore spectaculos a devenit simbol național în Japonia. Coroana se întinde pe mai mult de 1.500 de metri pătrați (galerie foto)

  •  
  •  
  •  

Glicina este un arbust cățărător originar din Japonia. Copacul, care crește foarte rapid și înflorește undeva după mijlocul lunii mai, este în prezent unul dintre simbolurile naționale nipone. Renumele pentru culorile pastelate și parfumul plăcut al acestor flori a depășit de mult granițele țării, iar astăzi este plantat cu succes și în alte părți ale lumii.

Totuși, în Ashikaga Flower Park din Japonia, vizitatorii au parte de ceva special, pentru că aici se află cea mai veche Glicină din lume. Copaacul a fost plantat în 1870, iar astăzi acoperă cu ramurile și florile sale o suprafață de peste 1.500 de metri pătrați. Structura întregului copac este ținută de suporturi metalice, permițându-le vizitatorilor să se plimbe pe sub el și să se „scalde” în mireasma florilor sale.

oldest-wisteria-tree-ashikaga-japan-1 oldest-wisteria-tree-ashikaga-japan-2 oldest-wisteria-tree-ashikaga-japan-3 oldest-wisteria-tree-ashikaga-japan-4 oldest-wisteria-tree-ashikaga-japan-5 oldest-wisteria-tree-ashikaga-japan-6 oldest-wisteria-tree-ashikaga-japan-7 oldest-wisteria-tree-ashikaga-japan-8 oldest-wisteria-tree-ashikaga-japan-9 oldest-wisteria-tree-ashikaga-japan-10 oldest-wisteria-tree-ashikaga-japan-11

sursa: https://www.boredpanda.com/largest-wisteria-bloom-japan/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii