Noutăți

Ginghis Han are o statuie uriașă în Mongolia – 40 de metri înălțime. GALERIE FOTO

Pentru majoritatea oamenilor, Ginghis Han a fost un războinic de temut care a reușit, prin violență, să stăpânească vaste teritorii din lume în secolul al-XIII-lea.

Însă, pentru mongoli, acesta este un erou național și un simbol al culturii lor. Ginghis Han a intemeiat Imperiul Mongol, unul dintre cele mai mari imperii din lume și a retrasat celebrul Drum al Mătăsii. Pentru a nu-și uita istoria, mongolii au început să construiască un număr mare de monumente și produse ce glorifică celebrul personaj, culminând cu anul 2008, când a fost gata această uriașă statuie ce îl înfățișează pe idolul lor.

genghis-khan-9

Statuia se află la 54 km est de capitala Ulan Bator, are 40 de metri înălțime și este confectionată din oțel inoxidabil strălucitor. Baza rotunda are 10 metri înalțime și un diametru de 30 de metri, iar în interiorul acesteia se găsesc mai multe muzee și restaurante. Locul statuii nu este întâmplător ales. Conform legendelor, în acest loc Ginghis Han a găsit pe când avea doar 15 ani un bici de aur ce l-ar fi inspirat să cucerească lumea.


genghis-khan-8

genghis-khan-1

genghis-khan-2

genghis-khan-7

genghis-khan-4

Constuirea de monumente nu este singurul lucru prin care mongolii vor să își conserve identitatea. Spre exemplu, principalul aeroport din Ulan Bator se numește Ginghis Han, studentii pot învața la Universitatea Ginghis Han, iar turiștii pot sta la hoteluri cu același nume. Mai mult, chipul acestuia se poate vedea și pe multe produse alimentare, băuturi dar și bancnote.

sursa text/foto:http://www.amusingplanet.com/2013/09/enormous-statue-of-genghis-khan-in.html

sursa text:www.nytimes.com/2009/08/03/world/asia/03genghis.html


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii