Noutăți

Gest și mesaj emoționant: Naționala Croației DONEAZĂ TOȚI BANII câștigați la Cupa Mondială pentru ca (,) copiii săraci din Croația să poată vedea Marea Adriatică, în prima vacanță din viața lor. Selecționerul i-a pus la ZID pe POLITICENI

Evz.ro: Naționala Croației a fost cea mai iubită echipă de la Campionatul Mondial din Rusia. Ex-iugoslavii au bifat și cea mai bună performanță din istorie: finala turneului final. Banii câștigați în urma acestui rezultat vor fi donați în scopuri caritabile!

Croația a fost susținută din tribunele arenelor din Rusia și președinta Kolinda Grabar-Kitarovic (50 de ani), fiind nedespărțită de Modrici și compania. În urma prezenței din finala Mondialului, Croația a fost recompensată cu aproximativ 23 de milioane de euro, dar banii nu vor ajunge în posesia jucătorilor ci vor fi donați în scopuri caritabile.

Inițiativa a fost anunțată chiar de selecționerul Zlatko Dalici, care a postat un mesaj emoționant pe Facebook. Pe lângă acest lucru, Dalici i-a cerut clasei politice croate „să stea deoparte”, deoarece o consideră vinovată pentru situația alarmantă din țara sa.

„Această generație a arătat că o echipă poate ajunge pe cele mai înalte culmi indiferent de țara din care face parte, buget sau modul în care arată stadioanele. Scriu aceste rânduri din cauza situației dificile în care se află Croația. Croația este cea mai săracă țară din Uniunea Europeană (n.r. – a treia cea mai săracă, după Bulgaria și România, din cele 28 care aparțin UE), guvernată de unii oameni considerați ca fiind membri ai unei organizații criminale. Croația este țara din care milioane de oameni au plecat în ultimii 20 de ani. Azi, în Croația, mulți oameni nu reușesc să-și acopere nevoile de bază, tinerii nu-și permit să-și plătească educația, sistemul sanitar se prăbușește iar cel juridic este corupt.

Le cer politicienilor și tuturor reprezentanților autorităților care au dus poporul spre mizerie și disperare să stea deoparte de echipa națională a Croației. Nu sunteți bineveniți la noi în vestiar, nu vrem să facem poze sau să interacționăm cu voi. Voi sunteți cei care ați făcut Croația una din cele mai sărace țări din Europa. Avem copii care n-au văzut niciodată Marea Adriatică, asta deși Croația are mai mult de 1.000 de kilometri de coastă. Avem copii care merg flămânzi la culcare pentru că părinții lor sunt șomeri și nu au ce să le dea de mâncare.

Cei care din cauza cărora se petrec asemenea lucruri la noi în țară nu sunt bineveniți în vestiar. Vă rog să ne respectați decizia, să nu purtați tricouri cu însemnele naționalei și să nu vă folosiți de succesul nostru ca să vă promovați imaginea. Nu faceți decât să luați din meritele noastre. (Citește mai mult: Evz.ro)


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii