Noutăți

Germania construiște o autostradă specială DOAR pentru biciliști, lungă de 100 de km

Deși la noi și autostrăzile pentru autoturisme sunt mai mult pe hârtie, nemții au inaugurat la finele anului trecut primul tronson dintr-o autostradă special creată pentru biciclete. Autostrada va lega 10 oraşe, printre care și patru centre universitare din vestul Germaniei. Șoseaua va avea 100 de km în total și va fi construită de-a lungul căilor ferate abandonate din zona industrială Ruhr.

Această autostradă le permite atât navetiștilor cât și amatorilor de plimbare pe două roți să se poată deplasa pe distanțe mari fără a fi stânjeniți de traficul rutier. Potrivit autorităților, 2 milioane de oameni locuiesc în raza autostrăzii pentru bicicliști, iar odată terminată se estimează ca aceasta va duce și la o diminuare a poluării în zonă, tot mai mulți oameni fiind atrași de acest mijloc plăcut și sănătos de transport.

germania2 germania1

Întreg proiectul costă 180 de milioane de euro, iar autostrada, care are o lățime de 4 metri, va avea parcări speciale și zone de camping, precum și puncte de prim ajutor. În vestul Europei astfel de șosele doar pentru bicicliști nu sunt tocmai o noutate. Spre exemplu în Danemarca sunt în curs de finalizare circa 30 de astfel de străzi speciale iar în Olanda 11.

germania3

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanuî

sursa: amusingplanet.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii