Noutăți

Germania a pus în circulație primele trenuri cu hidrogen din lume

Germania a lansat primele trenuri cu hidrogen, garnituri foarte prietenoase cu mediul înconjurător. Două trenuri Coradia iLint, construite de producătorul francez TGV Alstom, au început din această săptămână să circule pe o distanță de 62 kilometri între Cuxhaven și Buxtehude, orașe din nordul Germaniei, o zonă care până nu demult era străbătută doar de trenurile diesel.

Noua tehnologie, care folosește drept combustibil un rezervor cu hidrogen, este foarte prietenoasă cu mediul. Energia necesară deplasării trenului este produsă prin combinarea hidrogenului cu oxigenul, iar emisiile rezultate sunt doar aburi și apă. Hidrogenul este păstrat într-un rezervor special, din aluminiu, iar oxigenul este colectat din aer. Ulterior cele două gaze sunt combinate și produc energia necesară pentru a alimenta un motor și o baterie cu litiu-ion, care stochează energia. Singurele emisii produse sunt vaporii și apa. Tehnologia poate fi folosită și pentru autobuze sau autoturisme.

Cei de la Alstom au declarat că intenționează să livreze alte 14 trenuri cu emisii zero către regiunea Saxonia Inferioară până în 2021, în timp ce alte regiune germane și-au exprimat, de asemenea, un interes cu privire la aceste trenuri cu hidrogen. Trenurile Coradia iLint pot circula pe o distanța de aproximat 1000 de km cu un singur rezervor de hidrogen, similar cu gama de trenuri diesel. Alte țări interesate de aceste garnituri sunt Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Norvegia, Italia și Canada. În Franța, guvernul a declarat deja că vrea ca primul tren de hidrogen să se afle pe șine până în 2022.

“Sigur, cumpărarea unui tren de hidrogen este ceva mai scumpă decât a unui tren diesel, dar dacă ne gândim câte beneficii aduce acesta mediului prețul este unul mic”, a declarat Ștefan Schrank, managerul proiectului la Alstom.

sursa: https://www.theguardian.com/environment/2018/sep/17/germany-launches-worlds-first-hydrogen-powered-train
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii