Noutăți

George Nicolescu, omul neîntrecut în a oferi lumina, prin muzica sa… Lumina aceea interioară!

În ciuda strădaniilor atâtor filosofi și gânditori, motivele pentru care viața ne răsplătește sau ne pedepsește n-au putut fi deslușite pe căi raționale. Ce vină poartă pruncul născut cu o maladie nevindecabilă sau cu o dizabilitate? Ce explicație îi poți da celui care nu s-a bucurat nicicând de lumina sfântă a soarelui? Ce-i poți spune celui al cărui auz n-a putut fi niciodată mângâiat de melodia discretă a pădurilor străbătute de vânt, a cărei partitură pare scrisă de Dumnezeu Însuși?

Poți vorbi despre soartă, despre ordinea universală, despre Dumnezeu. Uneori e mai bine să taci. Să grăiești doar despre ceea ce știi sigur. Sau să lași viața să-și spună cuvântul, pândind clipa în care vei putea culege o frântură de adevăr. Un crâmpei de adevăr ar putea fi faptul că nimeni nu se naște fără a avea de împlinit o misie, fără a avea o menire.

px-mz

Menirea lui George Nicolescu a fost, neîndoielnic, să ne ofere muzica sa. Muzica unui om luminos, dar pentru care lumina zilei, lumina exterioară, nu este accesibilă. Încercând să afli mai multe despre existența celui care-a interpretat atât de minunat „Prefă-te inimă în stea” sau „Eternitate”, vei înțelege că viața nu l-a menajat deloc pe interpret. Câteodată, nici oamenii n-au făcut-o. Piedicile și lipsa vederii nu l-au oprit să-și urmeze drumul. Să-și îndeplinească menirea, prin cântec.

George Nicolescu, marele cântăreț nevăzător al anilor ′80, s-a născut în primăvara anului 1950, în „Capitala aurului negru”. A absolvit liceul destinat nevăzătorilor la Cluj și Universitatea București – Facultatea de limbi romanice, la secția franceză-română. A lucrat ca profesor și solist vocal. În 1970 a obținut premiul cel mare la festivalul „Tinerețe pe portativ”.

fb-gn2

Are doi copii și un imens regret: că nu le-a putut vedea chipurile nicicând. Este un exemplu pentru noi toți, mai ales pentru cei care, deși viața le-a oferit totul, inclusiv lumina ochilor, pretind că destinul nu le-a oferit nimic. Cel puțin în parte, destinul și-l făurește omul cu brațele sale. Ori cu vocea sa. Sau cu ceea ce a primit și are mai bun.

Ori de câte ori ți-e greu, amintește-ți: există o lumină interioară, dătătoare de putere. George Nicolescu a descoperit-o. Muzica sa o dovedește!

 

Tomi Tohaneanu

Sursa informatii & foto: Facebook

Sursa imagine 2: pixabay.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on George Nicolescu, omul neîntrecut în a oferi lumina, prin muzica sa… Lumina aceea interioară!

  1. Multumesc. M-am indragostit instant de muzica lui. Il aud pentru prima data.

  2. Superb… Multumesc!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii