Noutăți

Gata cu vecinii zgomotoși. Riscă 2 ani de închisoare dacă vă tulbură liniștea

Libertatea: MAI a publicat pe 2 noiembrie un proiect de lege care prevede o sentinţă între trei luni şi doi ani pentru „tulburarea fără drept a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”.

Dacă proiectul de lege va fi adoptat, persoanele care fac zgomot puternic între orele 22.00 – 08.00 și 13.00 – 14.00, deși au primit avertisment din partea polițiștilor, pot să primească pedeapsa cu închisoarea.

Această sancțiune este valabilă pentru oamenii care organizează nunți în corturi sau petreceri private în care se folosește „aparatură muzicală de intensitate” și care nu încetează activitatea de tulburare a ordinii publice după ce au fost avertizați de polițiști.

De asemenea, o sentința între trei luni și doi ani de închisoare este prevăzută pentru „tulburarea fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”. Persoanele zgomotoase trebuie să știe că,  în cadrul prevederii, intră și reparațiile publice sau private care deranjează vecinii.

Un proiect care se referă la zgomotul din locuință, a fost depus, de curând, în Parlament de deputatul USR Matei Dobrovie. Potrivit acestui proiect, dacă zgomotul din locuință depășește 30 de decibeli, în intervalul orar cuprins între  orele 23.00 şi 7.00 dimineaţa şi peste zi, de la 14.00 şi 16.00, riști să primeșți amendă de până la 1.500 de lei.

Sursa: Libertatea


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Gata cu vecinii zgomotoși. Riscă 2 ani de închisoare dacă vă tulbură liniștea

  1. Inca unul care s=a trezit dupa trei decenii!Bun,ce ne facem cu ,,bormasinile”de 40 de tone,muzica Diesel,percutie in capacele de canal!Pentru chefuri ,nunti exista cutuma,normal sa-ti anunti vecinii si sa iti ceri scuze pentru incovenient.Oricum nu se fac in fiecare zi.Pentru cheflii de ,,meserie”exista oricum lege,nu eset nevoie sa pui sub cizma pe toata lumea!Bine ,noua n-i se face examenul psihologic in fiecare an,poate tinem ciocanul invers sau folosim polistiren in loc de ranga….sunt unele ,,jigodii”,orice le-ai face,se inclina, platesc,zimbesc.Nu-i scot banii afara si nici nu au chef de ris…beculetul,ala!

  2. Şi uite cum, o lege prost scrisă şi interpretabilă, va permite vecinilor iubitori de manele să asculte în continuare muzica preferată de la 12 ziua până la miezul nopţii. Iarăşi nu se clarifică, pentru a înţelege orice poliţist, că după orele 22 este interzis orice fel de zgomot, iar în timpul zilei gălăgia nu este permisă decât între anumite limite de bun simţ. La ţară, la 18 km de Bucureşti, vecinul de peste drum îşi făcuse un obicei să asculte manele la maxim, uneori de la ora 12 ziua, alteori, în zilele „norocoase” pentru noi, vecinii, de la ora 18. Asta pe o stradă unde, la fiecare a doua casă, familiile au câte un bolnav grav. Pe toţi îi deranja, dar ca buni vecini, nu interveneau. Poliţia locală, apelată, mi-a răspuns scurt: să mai aştept până la ora 22, că atunci vine un echipaj şi vor da şi amendă… Aşa citiseră dânşii legea în vigoare. Iar propunerea de schimbare a orei de la 22 la 23 mi se pare iresponsabilă.
    Nu cu onor poliţia am rezolvat, ci cu acea armă de temut care este gura satului.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii