AIM radionica curs online

Noutăți

Gata cu ecranele sparte la telefoane. A fost descoperit polimerul indestructibil

Polimerul auto-vindecător, creat de cercetători de la Universitatea din Tokyo, a fost descoperit inițial accidental în timp ce studiau noi adezivi. Conform studiilor, acesta pare extrem de eficient în realizarea de ecrane pentru telefoane mobile sau tablete, fiind greu de distrus. În timpul cercetării, oamenii de știință au observat cum polimerul pe care îl examinau cu totul și cu totul în alt scop a avut capacitatea de a se „vindeca” când a fost tăiat, dacă părțile tăiate erau comprimat și ținute împreună timp de 30 de secunde la temperatura camerei, 21 grade Celsius.

Pentru a putea fi sigur că au dat peste ceva care poate revoluția tehnologia telefoanelor mobile, Yu Yanagisawa, absolvent al departamentului de chimie din cadrul universității, a realizat o serie de alte teste pentru a confirma faptul că polimerul este capabil de a se autoregenera. Testele au fost trecute cu succes, asta datorită greutății scăzute a acestui polimer, numit “polieter-tiouree”, în cazul căruia legăturile de hidrogen se pot reface rapid atunci când materialul este tăiat.

sursa: https://www.sciencealert.com/scientists-have-developed-glass-that-heals-itself-when-you-press-it-together-cracked-screen

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii