AIM radionica curs online

Noutăți

Galerius, împăratul DAC al Imperiului Roman

Scrierile antice latine menționează cu claritate mai mulți împărați romani de origine traco-geto-dacică. Cu toate că aceste informații sunt publice și au girul istoricilor străini, cu toate că acest lucru este unul spectaculos pentru noi, niciun manual de istorie din România nu amintește despre împărații de origine traco-geto-dacică ai Imperiului Roman… Ciudat, nu-i așa?

În episodul de astăzi, vom vorbi noi despre împăratul DAC Galerius, cel care a condus Imperiul Roman între anii 305 și 311 și care, conform autorului antic Lactantius, contemporan cu Galerius, a vrut chiar să schimbe titulatura Imperiului din Impereriul Roman în Imperiul Dacic.

Fără îndoială, prima întrebare logică pe care și-ar pune-o orice om interesat de subiect ar fi aceasta: cum a fost posibil ca reprezentanți ai neamurilor traco-geto-dacice să ajungă la conducerea Romei?

A doua întrebare firească ar fi următoarea: care este povestea lui Galerius și cum a avansat până la poziția de Împărat Roman?

Despre toate acestea vorbim în episodul de astăzi al emisiunii Istorie Inedită…

Daniel Roxin

Coperta - Imparatii romani3

Editura Burebista îți propune o carte nouă, remarcabilă, scrisă de prof. dr. Mihai Popescu: ÎMPĂRAȚII TRACO-GETO-DACI AI IMPERIULUI ROMAN. Bazată pe surse documentare antice, lucrarea vă vorbește despre impactul lumii traco-geto-dacice asupra Romei. Cartea poate fi comandată pe site-ul nostru, aici: https://dacia-art.ro/index.p…/carti/carti-pentru-adulti.html sau poate fi achiziționată direct în magazinul DACIA ART, deschis în București, pe Bd. Carol I nr 40-42 (peste drum de Biserica Armenească). Pentru comenzi telefonice sună la nr 0799 073 315.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii