Noutăți

Furculițe comestibile și pastile din pastă de dinți. Descoperiri care ar putea salva mările și oceanele…

  •  
  •  
  •  

Milioane de tone de plastic ajung în mări și oceane, în fiecare an. Situaţia este atât de gravă, încât Organizaţia Naţiunilor Unite, prin Programul pentru Mediu, a declarat război împotriva plasticului din apele Terrei.

Ca întotdeauna când oamenii sunt „strânși cu ușa” de o situație planetară gravă, mințile iscoditoare și inspirate intră în scenă, imaginând soluții.

Așa au apărut ambalaje de apă potabilă comestibile. Mai precis, sticlele de apă din plastic, care poluează des din cauza frecvenţei ridicate de utilizare, au o alternativă realizată din alge, complet inofensivă pentru mediu, notează solutiidemediu.ro.

Un tânăr şi-a propus să inventeze primul sistem de curăţare oceanic şi a reuşit. Invenţia a fost descrisă ca un gigant Pac-Man, ce înghite plasticul şi alte resturi, pe măsură ce călătoreşte.

În prezent, se îndreaptă spre marea Marea Insulă de Gunoaie din Pacific, unde se estimează că ar fi adunate cantități enorme de bucăţi de deşeuri plastic.

Cosmeticele „dezbrăcate” sunt acele produse care se comercializează fără ambalajul din plastic. Se produc de regulă sub formă de bare cu miros parfumat. Consumatorii spun că sunt chiar mai bune decât alte bunuri împachetate/ambulate.

Proiectul Coşul de Gunoi Marin a luat naştere prin intermediul unui inventator care lucra în producţia de plastic. Când a realizat cât de rispitor şi inutil este ceea ce producea, a ales altă cale profesională.

În prezent, există coşuri de gunoi marine, care colectează resturile de oriunde sunt amplasate, chiar şi uleiuri şi combustibil.

Tacâmurile de unică folosinţă sunt foarte des folosite în prezent, mai ales că o mare parte din populaţie va reveni în restaurante după pandemie, ceea ce poate duce din nou la o cantitate foarte mare de deşeuri din plastic.

Dar s-au inventat cuţite, furculiţe şi linguri care se pot mânca. Produsele se fabrică cu diverse arome, îmbunătăţind gustul mâncării.

Astfel, tacâmurile ajung în stomac şi nu în oceane. Acestea sunt realizate dintr-un aluat format din sorg, orez şi faină de grâu, frământat cu apă fierbinte. Produsele sunt coapte, apoi, în forme ceramice.

O companie inovatoare a reușit înlocuirea pastei de dinţi cu o pastilă, pentru a se evita crearea de deşeuri, în condiţiile în care un milion de tuburi de pastă de dinţi sunt aruncate în fiecare an.

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii