Noutăți

Frescele din secolul al IX-lea recent descoperite, demonstrează că Veneția are origini carolingiene și nu bizantine

În timpul restaurărilor făcute la acoperișul Bazilicii Santa Maria Assunta din Torcello, au fost descoperite o serie de fresce care dau peste cap teoriile celor mai mulți istorici şi care atestă că nașterea orașului este legată de împăratul Carol cel Mare.

Pe de o parte, imaginile Mariei și cele ale unei slujnice. De cealaltă parte, Sfântul Martin. O adevărată surpriză pentru arheologii care, coordonaţi de Diego Calaon de la Universitatea din Veneția, fac cercetări sub acoperișul Bazilicii Santa Maria Assunta din Torcello.

Unde au găsit multe fresce din secolul al IX-lea, cele mai vechi descoperite vreodată în Veneția şi care dovedesc fără urmă de dubiu, că Veneția nu a fost mereu bastionul ireductibil al Imperiului Bizantin în Occident, așa cum ne-a lăsat să credem istoriografia orașului și așa cum spun majoritatea istoricilor.

Veneţia a fost la origine, ca de altfel tot continentul în acea vreme, supusă carolingienilor. Din punct de vedere politic și cultural, Veneția s-a născut carolingiană.

Citește mai mult: Rador


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii