Noutăți

Fotografierea mentală pentru super-memorare și învățare accelerată

Celebrul autor și motivațional, Brian Traicy, spunea că „dacă citești o carte pe săptămână (asta înseamnă aproximativ o oră pe zi), într-un an vei citi 50 de cărți din domeniul care te interesează. În trei ani vei deveni expert în acest domeniu, în cinci ani vei fi cunoscut la nivel național, iar în șapte ani vei fi cunoscut la nivel internațional. Și asta citind doar o oră pe zi informații noi din domeniul care te pasionează.“

Tu de cât timp ai nevoie pentru a deveni expert în domeniul dorit?

Imaginează-ți însă, cum ar fi dacă ai putea citi de două ori mai repede decât o faci acum, în mod normal. Adică dacă ai putea citi 100 de cărți într-un an?  Probabil că nu ai avea nevoie de trei ani ca să ajungi expert în domeniul dorit, timpul s-ar reduce la jumătate.

Puțini oameni știu că există deja metode cu ajutorul cărora putem citi de două sau chiar de trei ori mai repede decât o facem atunci când lecturăm o carte cuvânt cu cuvânt. Aceste metode se numesc tehnici de învățare accelerată și au fost descoperite acum mai bine de 50 de ani.

Gheorghi Lozanov – părintele învățării accelerate

Omul care a provocat revoluția învățării accelerate este bulgarul Gheorghi Lozanov. Născut la Sofia în 1926, el a inițiat și condus o serie de experimente începând cu anul 1960. Lozanov a cercetat învățarea în somn, o tehnică prin care tinerii bulgari obțineau rezultate școlare net superioare. Sugestiopedia este una dintre cele mai cunoscute și aplicate metode descoperite de el. Această metodă a fost folosită atât în educație, cât și în medicină.

Tehnicile lui Lozanov se bazează pe accesarea audio a informațiilor pe care vrem să le memorăm. Din păcate, de multe ori tehnica este destul de greu de folosit deoarece necesită transferul informațiilor pe suport audio, aparatură audio specială ș.a.

Cei trei pași ai învățării accelerate

Există însă și tehnici de învățare accelerată care funcționează pe același principiu – accesarea directă a memorie de lungă durată – dar care nu necesită înregistrarea cursurilor pe suport audio. Informațiile pe care vrei să le reții sunt preluate de mintea subconștientă prin intermediul simțului vizual. Aceste tehnici sunt denumite “citire fotografică” sau “fotografiere mentală” și presupun trei pași esențiali:

 • Relaxarea – etapa în care te relaxezi într-atât încât creierul intră în frecvențele Alfa – Theta
 • Accesarea vizuală a informațiilor – folosind simțul vizual, integrezi informațiile dorite în memoria de lungă durată
 • Activarea – prin intermediul întrebărilor aduci informațiile din memoria de lungă durată (memoria subconștientă) în memoria conștientă.

Nu întotdeauna învățarea acestor pași este ușoară. Ea presupune accesul la informații vaste din domeniul învățării accelerate și prezența unui specialist care să te îndrume în acest proces. Totuși, în prezent există și metode care îți simplifică efortul, care te ajută să aplici pași corect, singur, din confortul casei, fără prezența unui mentor.

Creat de echipa de cercetare Aimgroup din România, programul transformațional “Învățare accelerată“ îți pune la dispoziție toate informațiile și uneltele de care ai nevoie pentru a aplica rapid și eficient tehnicile de învățare accelerată.

Prin intermediul acestui program transformațional:

 • înveți cum să accesezi ușor memoria de lungă durată și o îmbunătățești considerabil;
 • înveți cu ușurință de două și chiar trei ori mai repede decât o faci acum, în mod normal;
 • descoperi potențialul nebănuit al minții umane;
 • îți antrenezi creativitatea și genialitatea cu ajutorul sugestiilor și a frecvențelor Alfa și Theta;
 • dobândești noi abilități, acumulezi rapid noi cunoștințe și îți creezi noi conexiuni neuronale care, implicit, îți îmbunătățesc viața;
 • îți antrenezi semnificativ capacitatea de a reține rapid informații noi.

O nouă eră a învățării accelerate

Programul transformațional “Învățare accelerată“ combină stimularea mentală audiovizuală a dispozitivului MIND SYNERGY, cu două Programe de Învățare Multimedia (PIM).

Fiecare PIM conține sugestii și mesaje pozitive, piese muzicale modulate pe diferite frecvențe, astfel ca mintea ta să fie programată în direcția învățării accelerate în momente cheie, de maximă neuroplasticitate a creierului.

 • Scopul primului PIM este să te conducă progresiv în starea de receptivitate, deschidere și sugestibilitate, astfel încât să poți accesa ușor memoria de lungă durată. Cu ajutorul dispozitivului MIND SYNERGY creierul tău intră în gama frecvențelor Alpha și Theta care îi permit să funcționeze la un nivel înalt de performanță. Studiile au dovedit că în această stare procesele mentale irelevante sunt oprite pentru ca abilitatea de a memora să se îmbunătățească
 • Scopul celui de-al doilea PIM este să sondeze memoria de lungă și să îi dea comanda de a aduce toate informațiile în memoria conștientă, astfel ca tu să le poți aplica în viața de zi cu zi.

Pe lângă cele două Programe de Învățare Multimedia, produsul transformațional “Învățare accelerată” conține numeroase alte materiale care îți simplifică munca și despre care poți afla mai multe detalii pe pagina: www.aimgroup.ro/invatareaccelerata

Autor: Andreea Manea


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii