AIM radionica curs online

Noutăți

Foto de colecție: Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Stelian Tănase și alți intelectuali luând notițe de la bolșevicul Silviu Brucan, prietenul lui George Soros

Ca să știi și tu cine sunt formatorii de opinie de astăzi, “marii” deontologi și intelectuali băgați în față de presa centrală… ActiveNews.ro: O imagine cât un document istoric: Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Stelian Tănase, Alin Teodorescu sau Gabriel Andreescu, luând notițe de la Silviu Brucan, la începutul anilor 90.

Intrat în mișcarea comunistă de la 19 ani, Silviu Brucan a fost secretar general de redacție și redactor-șef adjunct la „Scînteia” (Actualul Adevărul) , oficiosul Partidului Comunist între 1944 și 1956, poziții din care a cerut pedeapsa cu moartea pentru liderii partidelor istorice, inclusiv pentru Mareșalul Ion Antonescu. În noiembrie 1988 a ajuns la Moscova unde a avut o întrevedere cu Mihail Gorbaciov. A revenit în România, unde în martie 1989 a fost unul din semnatarii „scrisorii celor șase” demnitari comuniști împotriva lui Nicolae Ceaușescu. I s-a impus din nou arest la domiciliu, în cartierul bucureștean Dămăroaia.

Silviu Brucan este considerat de către istoricul Alex Mihai Stoenescu drept „creierul” evenimentelor din 1989, în special a diversiunii de după 22 decembrie, zi în care Nicolae Ceaușescu a fost deposedat de putere cu ajutorul Armatei. Petre Roman, primul premier al României de după căderea lui Ceaușescu, a susținut public că Brucan a fost cel care a insistat pentru asasinarea familiei Ceaușescu, în orice condiții.

După 1990, a fost consilier al lui Ion Iliescu, tratându-i cu batjocură pe manifestanții din Piața Universității. Apoi a fost recuperat de către PRO TV, care i-a oferit o emisiune, unde a discutat „profeții despre trecut” cu Lucian Mîndruță. Tot în 1990, a fost amfitrionul magnatului american George Soroș la Grupul de Dialog Social, cu ocazia primei vizite a acestuia în România.

Andrei Pleșu și Gabriel Liiceanu au pretins că au fost persecutați politic pe vremea lui Ceaușescu, fiind „exilați” în conacul de la Tescani.

gds 2

Silviu-Brucan-si-George-Soros-la-sediul-GDS-ian-1990-Foto-Emanuel-Parvu-2

Sursa: ActiveNews.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Foto de colecție: Andrei Pleșu, Gabriel Liiceanu, Stelian Tănase și alți intelectuali luând notițe de la bolșevicul Silviu Brucan, prietenul lui George Soros

  1. Ma bucur sa vad acest articol… ce ne spune el (istoria defapt) despre acesti “intelectuali” si despre cei pe care i-au sustinut si ii sustin si in prezent. Cam ce linie politica si ideologica au ei, cam cat bine vor ei Romaniei? Cam cat bine vor ONG-urile Romaniei si partidele pe care le sustin?

  2. Ce soi de pseudo-intelectuali sunt aia care isi iau notite de la un fost mare criminal al intelectualitatii, “profesor universitar calp” de marxism care a “uitat”, “din intamplare”, sa-si continuie studiile, ramanand cu primele clase de liceu… Pe vremea comunismului aproape toti lingaii, cozile de topor si agitatorii Moscovei aveau voie sa ocupe functii specifice studiilor superioare desi unii nu aveau decat “liceul neinceput” la baza. Am avut si “academicieni” cu 4 clase… Ne mai miram cat de sulfe, tradatori si cameleonici sunt unii asa-zisi formatori de opinie de azi sau cine a ajuns sa reprezinte intelectualitatea de varf… In randul “somitatilor” astora, cand nu-i vedea nimeni, barbutul era joc de inalta clasa…

  3. O singura adaugire. Ati gresit numele omului, pe el il chema Saul B. …

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii