Noutăți

Fostul primar al Londrei compară UE cu Hitler: Se poate termina în mod tragic!

Fostul primar conservator al Londrei Boris Johnson, liderul taberei pro-Brexit, a afirmat că Uniunea Europeană se comportă ca Adolf Hitler încercând să creeze un superstat, potrivit unui interviu care urma să apară duminică, scrie AFP, ne informează Cotidianul.

Într-un interviu acordat publicației Sunday Telegraph, Boris Johnson a declarat că istoria Europei a fost marcată în ultimii două mii de ani de încercări repetate de a uni continentul sub un singur și unic guvern, ca pentru a imita Imperiul Roman.

“Napoleon, Hitler, mai multe persoane au încercat să facă acest lucru și s-a terminat în mod tragic. Uniunea Europeană este o altă tentativă, cu metode diferite”, a afirmat el cu câteva săptămâni înainte de referendumul privind menținerea Marii Britanii în UE.

“Ceea ce lipsește fundamental este eterna problemă, și anume că nu există o fidelitate reală față de ideea de Europa (…) Nu există autoritate unică ce poate fi respectată sau înțeleasă. Este cauza acestui imens vid democratic”, a adăugat Boris Johnson, unul dintre liderii Partidului Conservator al premierului David Cameron care, la rândul său, militează pentru menținerea țării în UE.

Marea Britanie poate “prospera ca niciodată până acum” părăsind UE, a subliniat Boris Johnson sâmbătă.

Cu șase săptămâni înainte de referendumul prevăzut la 23 iunie, partizanii Brexitului și cei ai păstrării Marii Britanii în Uniunea Europeană se află la egalitate, 50% fiecare, potrivit paginii de internet a institutului What UK thinks, după media ultimelor șase sondaje.

Conform unui alt sondaj realizat pentru publicațiile Sunday Mirror și Independent, 21% dintre persoanele chestionate au afirmat că au mai multă încredere în David Cameron decât în Boris Johnson, față de 45% care au declarat invers.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/boris-johnson-compara-ue-cu-hitler-281234/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Fostul primar al Londrei compară UE cu Hitler: Se poate termina în mod tragic!

  1. Anghila Mer.chel // 22 septembrie 2016 at 18:57 // Răspunde

    Ein mann, ein volk, ein reich.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii