Noutăți

Florin Zamfirescu și Mihai Gruia Sandu vorbesc despre Zalmoxis și spiritualitatea geto-dacilor. Video

Cu multă vreme în urmă, un om excepțional a reușit o reformă spirituală unică în antichitatea europeană: să convingă un întreg neam că sufletul este nemuritor și să îi facă să trăiască în spiritul acestei credințe. Acest om a purtat numele Zalmoxis (Zamolxis, Zamolxe).  Dacă în cazul altor popoare exista convingerea că după moarte se duc în lumea subpământeană și că au nevoie de ofrande de care să se bucure în lumea morților, geto-dacii credeau în continuitatea vieții într-o lume astrală, fericită…

Incinerarea morților a apărut ca o consecință a noii viziuni asupra lumilor spirituale, ca un act de purificare de legăturile trupești.

Fără îndoială, doctrina zalmoxiană, legile belagine și credința în nemurire sunt lucruri fascinante despre care mulți își doresc să afle detalii… Tocmai de aceea, un film artistic care își propune să prezinte acest episod extraordinar al reformei lui Zalmoxis, film la care se lucrează în acest moment, este mai mult decât bine venit.

Cum doi dintre susținătorii proiectului sunt cunoscuții actori Florin Zamfirescu și Mihai Gruia Sandu, i-am invitat la Nașul Tv, în emisiunea ADEVĂRURI TULBURĂTOARE, pentru a vorbi despre Zalmoxis și spiritualitatea geto-dacilor. Vizionați emisiunea mai jos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

Emisiunea Adevăruri Tulburătoare poate fi urmărită la Nașul Tv în fiecare vineri, de la ora 20:00 și, în reluare, duminica, de la ora 11:00.

Restul episoadelor pot fi vizionate aici: https://www.youtube.com/user/roxindaniel/videos

Vezi aici Teaser-ul filmului artistic ZALMOXIS:

Emisiunea ADEVĂRURI TULBURĂTOARE:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Florin Zamfirescu și Mihai Gruia Sandu vorbesc despre Zalmoxis și spiritualitatea geto-dacilor. Video

  1. Foarte frumoasă discuţia! Eu stau şi mă gândesc la următorul lucru: Dacă se tot afirmă că limba, tradiţiile şi porturile româneşti sunt formate numai din împrumuturi şi influenţe străine, ce pretenţii teritoriale putem avea noi asupra Ardealului, Banatului, Dobrogei, Basarabiei şi aşa mai departe? Să nu mai vorbesc de Mioriţa în care este prezent cuvântul ,,cioban” preluat din turcă ,,cică”. Păi cum de a reuşit acesta să înlocuiască românescul pentru ,,cioban” ,în toate miile de variantele ale baladei (şi să nu uităm de ura pe care o aveau românii faţă de turci)? Nu se ia în considerare dicţionarul domnului Vinereanu şi alte lucrări ştiinţifice importante şi obiective…

  2. Domnilor, o sugestie, daca nu va suparati – luati un frizer, un hair-stilist, puneti-l sa se uite la sutele de statui de daci existente si rugati-l sa va ofere imaginea de “DAC” pentru actorii din film. Dca faceti un film cu indivizi cu plete lungi agatate dupa urechi, carare pe mijloc si un pic de barba – nu o sa faceti decat sa coborati imaginile din icoanele crestine pe ecran, cu pretentia ca sunt daci. Mai ales cand e vb de Zamolxe. Porniti proiectul de la imagine, caci asta este in primul rand filmul – o imagine – si mai apoi un mesaj. Toate cele bune.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii