Noutăți

FLORIN ZAMFIRESCU: “Scrisoare imaginară a României către poporul său”. Așa ceva trebuie citit!…

 •  
 •  
 •  

“Dragul meu POPOR român!

N-am crezut că voi scrie vreodată aceste rânduri…
De mii de ani suntem împreună, am trecut prin vremuri teribile si totuși am rămas alături de tine, intr-o căsătorie divină…
POPOR de luptători, totuși cuminte, fără agresiuni si veșnic dornic de a-ți apăra valorile, îți voi aminti acum dovezile comuniunii noastre de peste trei milenii.

Te-am sprijinit permanent, cu munții și văile mele, împotriva celor care au vrut să ne despartă!
Ai fost trântit la pământ, odată cu moartea lui Decebalus.
Ai zăcut o mie de ani, timp în care au trecut peste tine barbari care ți-au infestat gena ta sănătoasă cu tot felul de spurcăciuni.
Nu credeam că-ți mai revii, dar te-ai ridicat și, prin Mircea, prin Vlad, Ștefan sau Mihai, mi-ai arătat că n-ai pierit, că nu te-ai alterat.
Te-am iubit și te-am sprijinit în continuare.
Vremuri teribile s-au abătut iarăși peste noi amândoi, dar condus de Alexandru, de Ion și chiar de Nicolae, am reușit să stăm împreună și la bine, și la foarte greu…

Acum ți se iau toate drepturile de a exista, ți se iau cuvintele și fecunditatea, iar tu nu vezi!
Umbli cu gura căscată prin vecini, crezând că acolo-ți va fi mai bine!
Cum au reușit, Doamne, să-ți altereze fondul tău genetic, în timp ce zăceai la pământ? Ce ai primit în ADN? Ce cromozomi blestemați ți-au stricat caracterul?

Tu nu mințeai, nu furai, nu huleai, nu înșelai și nu fugeai din prima linie! Erai așa cum te învățase Zamolxis!
Erai cinstit, harnic și iubitor de glie și de familie. Ce te-a schimbat?
Nu vezi că ne pierdem unul de altul?
Tu, POPOR român, ești cel care dai bir cu fugiții!
Nu-ți mai pasă de străbunii pe care i-am strâns la pieptul meu?
Nu mai vrei ca nepoții tăi să se scalde în apele mele?
Nu-ți mai plac bucatele pregătite de mine?
Mă lași singură, la cheremul tuturor?
Mă simt tăvălită și necinstită de toți năvălitorii.

Sunt violată și batjocorită, chiar în numele tău, bărbatul meu milenar și prost de bun!
Ai încetat să mă iubești, deși ți-am fost soață credincioasă, cu o zestre ca nimeni alta.
Ce te-a făcut să pleci în străini, să mă părăsești și să lași să fiu împărțită și hărtănită?
Știi bine că eu nu am cum să mă apăr, de una singură!
Ce să fac? Să aștept vremuri mai bune, când mă va iubi si pe mine cineva cu adevărat?
Te rog revino acasă!
Hai să ne împăcăm, deși nu știu cu ce ți-am greșit!
Hai să-i alungam pe cei care ne vor răul!
Hai să ne curățăm ogorul și casa!
Hai să fim, în sfârșit, fericiți!

E atât de ușor, numai să vrei si să-i promovezi pe cei care te respectă!
… altfel, parcă te văd, POPOR român, uitându-te peste garduri și plângând că n-ai știut să mă păstrezi, așa credincioasă cum ți-am fost…


Cea care te-a iubit întotdeauna, pictată pe icoane, cântată, alintată și totuși părăsită – ROMÂNIA”

Florin Zamfirescu

Sursa: Certitudinea


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

8 Comments on FLORIN ZAMFIRESCU: “Scrisoare imaginară a României către poporul său”. Așa ceva trebuie citit!…

 1. Sandu Chira, // 5 ianuarie 2017 at 16:13 // Răspunde

  Stimate d-le Florin Zamfirescu afirmatia: “Ai zacut o mie de ani, timp in care au trecut peste tine barbari care ti-au infestat gena ta sanatoasa cu tot felul de spurcaciuni”, cum trebuie s-o interpretam? Cand am vazut filmele: Dacii si Columna, m-am cutremurat, auzind cum reprezentantii Imperiului Roman ii etichetau pe Daci, drept “Barbari”. Apoi, oare in timpul ocupatiei romane, pana la Retragerea Aureliana, pe pamantul vechii Dacii, cand mai mare, cand mai mic, erau numai soldati romani get-beget, nascuti si crescuti in Forumul Roman, alesi pe spranceana, care au inoculat in gena dacica ADN-ul nobil? Tare ma tem ca Poporul Roman i-si trage seva de la toate popoarele migratoare care au trecul peste aceste meleaguri. Dar de, unora le place sa creada ca intreg poporul roman ne tragem de la Ram. Daca unitatea in cuget si simtiri a Romanilor, nu exista, iar societatea romaneasca este dezbinata, intoleranta, probabil de vina au fost fetele, femeile dacilor, care s-au distrat cu musafirii, care l-au trecut pragul in timpul acelui mileniu nefast, sau fast, infestandu-si gena pura, sanatoasa cu “spurcaciuni”. Se pare ca unii dintre noi suntem urmasii acestor barbari: goti, vizigoti, ostrogoti, gepizi, mongoli, cumani, sau tatari, etc, etc. Cine stie? Daca nu ne acceptam soarta, luptandu-ne mereu cu istoria, nu vom avea timp sa fim fericiti degraba. ( Sandu Chira, ing. prof. pensionar, 73 ani)

  • Adrian Kathmann // 8 ianuarie 2017 at 18:50 // Răspunde

   Atat scrisoarea cit si (mai ales) comentariul…….SUPER

  • Din nefericire acesta este cauza pentru care suntem un popor lipsit de unitate. Suntem o mixtura de indivizi cu personalitati si interese individuale. Durerea mea este ca procesul acesta continua intr-o forma incostienta atunci cand barbati sau femei isi vand inteligenta sau trupul sau si mai grav TARA celor care au bani si putere!

 2. ion ,varu lu gheorghe ! :) // 5 ianuarie 2017 at 21:05 // Răspunde

  Fara Cuvinte… ,domnule Zamfirescu sunteti un adevarat Roman !

 3. Romania sunt Eu, aceeasi soarta, aceeasi poveste!Astept Poporul Daciei strabune sa-si recapete intelepciunea si sa se indeparteze de adulter!

 4. Problema este ca suntem in RAZBOI ECONOMIC de cucerire si NOI nici macar nu STIM….unele organizatii statale care trebuie sa ne apere sunt anesteziate cu bani …spaga ascunsa sub forma de cursuri de pregatire si conferintze internationale…cazare masa excursii…si rezultatul INACTIUNEA de aparare economica…

 5. BRAVO DLE FL ZAMFIRESCU ! NU ADAUG NIMIC , SPATIUL PREA RESTRANS/ ADEVARUL DOARE TARE/ INDIFERENTA SI UMPLUTUL BURTII PRINCIPALA PREOCUPARE / ANALFABETISM- LIPSA DE EDUCATIE- MIRAJUL ALTEI LUMI ( DU-TE SI VEZI CUM CURGE MIEREA SI LAPTELE , CUM AZI GERMANII ARUNCA UN BLOC CU 43 DE SERVITORI ROMANI, IN FOC ) INTRE ACESTI ROMANI SI O GRAMADA DE TIGANI CE FAC RELE SI SUNT ETICHETATI DREPT ROMANI / ROMI( ROMA ) MAI VREI?? PAI NU TI-AM SPUS AMICE, CA NU AI SPATIU SI PT. NOI ??? ” DESTEAPT-TE ROMANE….. CAND ???

 6. otet angela nicoleta // 22 ianuarie 2018 at 23:06 // Răspunde

  pangarit.Oltenii poarta pecetea rusinii ca fiind tiganii Romaniei, cand de fapt sant amestec de scursura romana cu bastinasi daci.De ce oltenii sant mici,ai dracului asa cum sant catalogati ,bruneti,iuti,galagiosi?Daca santDomnule Sandu Chira,adevarul ca santem o parte din Romania urmasii acelor BARBARI romani,nu dacii sant barbarii, pentru ca ei ne-ai invadat, ne-au pradat si ne-au luat barbatii daci sclavi, si in loc au golit puscariile din Roma sau poate din tot imperiul roman in campiile Olteniei, ca sa se contopesca cu femei dace ramase, cu copii si batrani in urma navalirii si a razboiului. Campia Olteniei trebuia lucrata sa se intretina noii locuitori bagati pe gat Daciei foste In cartea de istorie nu scrie acest ADEVAR stiut de foarte putini ,istoria lauda imperiul care ne-a masacrat si ne-a daci sadea, ar fi fost inalti spatosi,blonzi cu ochi albastri cum ii descriu izvoarele .Si cate hoarde barbare au calcat bietul pamant de la Dunare toti au lasat cate un mostenitor.Asa ca Romania e numele barbar care ni s-a impus fiind sub ocupatie, de catre cei ce ne-au voit pieirea si pe care noi ca un popor umil i-am ridicat in slavi mii de ani.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii