AIM radionica curs online

Noutăți

“Florile” gigant din centrul Ierusalimului. Ce rol au acestea?

Arhitecții din Tel Aviv au creat o instalație de iluminat public, numit “Warde” .Ce este așa deosebit la aceasta? EI bine, Warde este compusă din patru flori gonflabile, cu dimensiuni uriașe: 9 metri înălțime și 9 metri lățime, care reacționează doar când pietonii trec pe sub ele, creându-le acestora atât umbră cât și lumină artificială, pe timp de noapte. Proiectul, inedit în lume, face parte dintr-un program al autorităților locale de a găsi soluții pentru ca locuitorii să beneficieze de un confort în plus când se deplasează în plină zi prin aceste locuri unde umiditatea este scăzută iar riscul de a suferi din cauza căldurii este ridicat.

Florile gigant aflate în inima Ierusalimului, în piața centrală, sunt atent poziționate pentru a oferi o acoperire cât mai bună. Fiecare dintre ele se umflă și reacționează separat în funcție de oamenii din jur. Instalația servește astfel ca un baldachin, oferind umbră oricărei persoane ce se ală sub ea.

inflating-flowers-warde-hq-architects-jerusalem-20 inflating-flowers-warde-hq-architects-jerusalem-8 inflating-flowers-warde-hq-architects-jerusalem-2 warde-hq-architects-2[2] warde-hq-architects-1[2] artificiale

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu

sursa: amusingplanet.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii