Noutăți

Fizicienii au reușit să “dizolve” apă într-un smarald. Experimentul care ne va ajuta să înțelegem mai bine modul în care a apărut viața

Pentru prima dată fizicienii ruși au reușit să  “dizolve” eficient apă într-un smarald, prin suprascrierea legăturile de hidrogen care susțin, de obicei,  moleculele de apă împreună. Moleculele devin încorporate în lichid, însă în acest experiment apa în sine devine încorporată în micile bucăți ale smaraldului în loc ca acestea să se alăture. Fără influența legăturilor de hidrogen, moleculele de apă s-au aliniat în funcție de interacțiunea dintre polii lor încărcate pozitiv și negativ  sau dipoli.

Motivul pentru care acest experiment este extrem de interesant se datorează unei proprietăți a apei cunoscute sub numele de  feroelectricitate, capacitatea moleculelor din apă de a genera un mic câmp electric, considerată a juca un rol extrem de important  în funcţionarea sistemului biologic uman.

Apa este elementul esenţial al vieţii. La naștere organismul uman conține circa 70-75 % apă. Ulterior, conţinutul  scadă, dar se va menţine între anumite limite: 58 – 66%. De asemenea, sexul influenţează conţinutul de apă din organism. De obicei, femeile au un conţinut cu 10% mai redus de apă decât bărbaţii datorită masei crescute de muşchi la bărbaţi şi dispunerea caracteristică a ţesutului adipos la femei.

Înțelegerea modului în care apa funcționează, precum și proprietățile sale neobișnuite pe care le are în anumite circumstanțe sunt esențiale în înțelegerea apariției vieții, susțin cei de la Institute of Physics and Technology din Moscova.

sursa:sciencealert.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii