Noutăți

Fizicienii au descoperit o nouă formă de lumină. Descoperirea va dezvolta și mai mult comunicațiile…

 •  
 •  
 •  

Fizicienii au descoperit o nouă formă de lumină care nu se pliază pe ceea ce știam noi până acum despre impulsul unghiular. Acest impuls cunoscut și sub denumirea de Moment cinetic este o mărime fizică care exprimă cantitativ cât de mult va continua acel corp să se rotească în absența aplicării unui cuplu exterior. Ei bine, oamenii de știință de la Trinity College of Dublin au identificat o formă de lumină a cărui moment cinetic, impuls unghiular, este doar la jumătatea valorii sale reale, date de un număr întreg, multiplu al constantei Planck.

Ceea ce este interesant cu privire la acest rezultat este faptul că chiar și această proprietate fundamentală a luminii, pe care fizicienii au crezut-o întotdeauna ca fiind stabilită , poate fi schimbată", a spus cercetatorul principal Paul Eastham.

Astfel spus, o rază de lumină se caracterizează prin culoare, lungimea de undă și valoarea impulsului unghiular, care măsoară cât de mult se rotește fasciculul. Acest unghi apare chiar dacă lumina se propagă în linie dreaptă, el este prezent în mișcarea de rotație a luminii în jurul axei sale. Însă ceea ce nu au știut fizicienii până acum este faptul că lumina poate avea un impuls unghiular care sa nu fie un număr întreg.

Descoperirea s-a făcut după ce echipa de cercetători din Dublin a trecut, în cadrul unui experiment, o rază de lumină prin mai multe cristale, care au creat luminii o structură răsucită. Scopul inițial al proiectului a fost cercetarea comportamentului luminii în diferite situații, însă când au analizat fascicolul de lumină produs prin răsucire, au observat că sunt în fața unei rezultat incredibil.

Această nouă formă de lumină ar putea duce la o dezvoltare și mai rapidă în domeniul comunicațiilor, a transmisiilor prin fibră optică, ceea ce va duce în viitor și la viteze mult mai mari pentru navigarea pe internet.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

2 Comments on Fizicienii au descoperit o nouă formă de lumină. Descoperirea va dezvolta și mai mult comunicațiile…

 1. adica lumina asta noua va calatori cu viteza mai mare decat cea veche ? cum adica lumina se caracterizeaza prin culoare ? culoarea e data de lugimea dde unda . cred…

 2. Fizicienii au descoperit o nouă formă de lumina – Fzica, chimia si bilogia au distrus intreaga planeta, sunt cele mai toxice si nocive stiinte prin care ar trebui sa vedem si sa observam cu totii cu ochii mintii si ai sufletului acest adevar care ni se ascunde.

  Nu mai vrem sa fim manipulati de cercetatori si stiinta super moderna a secolului XXI in mod special, care ne-a distrus si fizic si spiritual ca specie umana incat am devenit ceea ce se vede din ceea ce am fost la origini: din inimi de aur, inimi de lut!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii