Noutăți

Firma Volkswagen este datoare României

Statul român se va îndrepta împotriva producătorului sau reprezentantului de drept al Volkswagen (VW) în România pentru recuperarea prejudiciului din taxa de mediu, a declarat,  Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, într-o conferință de presă.

“În momentul în care o sa aflăm suma, în data de 7 octombrie când o să primim planul de măsuri (al companiei Volkswagen — n.r.), în momentul acela o să calculăm diferența din taxa de timbru, respectiv de la ce s-a plătit la ce trebuia să se plătească. Suma respectivă va fi comunicată și o să întocmim documentele ca să ne îndreptăm asupra producătorului sau reprezentantului de drept al firmei Volkswagen în România”, a adăugat Grațiela Gavrilescu.

1435655848big_lso_9727Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor (foto gov.ro)

Aceasta a precizat că sumele respective nu vor fi recuperate în niciun caz de la populație, relatează agerpres.

Constructorul auto german Volkswagen a anunțat că va prezenta, în octombrie, soluțiile și măsurile tehnice care vor fi adoptate pentru corectarea caracteristicilor privind emisiile vehiculelor diesel în condițiile în care pentru circa cinci milioane de vehicule din marca Volkswagen Passenger Cars este necesară o procedură de service.

Grupul auto german Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forțat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche, una dintre cele 12 mărci care aparțin Volkswagen.

49177211.cms

surse: agerpres, mediafax, hotnews


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii