Noutăți

Filmul “Alchimistul” va fi lansat în curând (Video)

  •  
  •  
  •  

Alchimistul” este un roman al autorului brazilian Paulo Coelho care a fost publicat pentru prima dată în 1988. Inițial scris în portugheză, a devenit un bestseller internațional tradus pe scară largă.

Un roman alegoric, “Alchimistul” îl urmărește pe un tânăr cioban andaluz în călătoria sa către piramidele Egiptului, după ce a visat recurent să găsească acolo o comoară.

“Alchimistul” urmează călătoria unui băiat, cioban andaluz, pe nume Santiago. Crezând că un vis recurent este profetic, el întreabă un ghicitor din orașul din apropiere despre semnificația acestuia. Femeia interpretează visul ca pe o profeție care îi spune băiatului că va descoperi o comoară la piramidele egiptene.

La începutul călătoriei sale, întâlnește un vechi rege numit Melchisedec sau regele Salem, care îi spune să-și vândă oile, astfel încât să călătorească în Egipt și să-și îndeplinească „Legenda personală”.

La începutul sosirii sale în Africa, un bărbat care pretinde că poate să-l ducă pe Santiago la piramide îl răpește în schimbul banilor pe care îi câștigase din vânzarea oilor sale. Santiago se angajează apoi ca negustor de cristaluri, astfel încât să câștige suficient pentru a ajunge la piramide.

Pe parcurs, băiatul întâlnește un englez care a venit în căutarea unui alchimist și își continuă călătoriile cu noul său tovarăș. Când ajung într-o oază, Santiago se întâlnește și se îndrăgostește de o fată arabă pe nume Fatima, căreia îi propune căsătoria.

Ea promite că va face acest lucru numai după ce el își va termina călătoria. Frustrat la început, el află mai târziu că dragostea adevărată nu se va opri și nici nu trebuie să-i sacrifici destinul personal, întrucât acest lucru îi fură adevărul, notează Cinefilmo World.

Băiatul întâlnește apoi un alchimist înțelept, care îl învață, de asemenea, să-și realizeze adevăratul sine.

Împreună, aceștia riscă o călătorie prin teritoriul triburilor aflate în luptă, unde băiatul este obligat să-și demonstreze unitatea cu „sufletul lumii” transformându-se într-un simoom înainte să i se permită să continue.

Când începe să sapă în fața piramidelor, este jefuit din nou, dar în mod accidental află de la liderul hoților că comoara pe care a căutat-o ​​de-a lungul timpului se afla în biserica în ruină, unde a avut visul inițial.

“Am fost total împotriva proiectului, apoi am văzut PASIUNE, IUBIRE ȘI TALENT. Acum sunt total de acord.” – Paulo Coelho

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii