Noutăți

Fii investitor pentru reconstituirea unui sat geto-dacic destinat filmului artistic ZALMOXIS, sat pe care îl vom transforma ulterior în obiectiv turistic!

 •  
 •  
 •  

Unul dintre obiectivele pe care le avem în proiectul filmului artistic ZALMOXIS este reconstituirea unei așezări geto-dacice în care vom realiza o parte dintre filmări. Dincolo de necesitățile filmului, proiectul este și unul cu miză turistică, deoarece se poate transforma cu ușurință într-un obiectiv turistic, cu atât mai mult cu cât poate fi asociat cu filmul ZALMOXIS, un motiv suplimentar pentru a fi vizitat.

Desigur, atât pentru ușurința realizării filmului artistic, cât și pentru succesul lui turistic, o astfel de așezare geto-dacică ar fi ideal să fie realizată undeva în apropiere de București (până la 150 de km de capitală), într-un loc natural, pitoresc, relativ aproape de o șosea circulată. Nu excludem însă varianta în care am construi satul și undeva mai departe, în țară…

Proiectul ar urma să cuprindă câteva construcții din lemn și un templu. Pentru necesitățile turistice, se mai pot adăuga: un fragment de cetate geto-dacică din piatră, o sală cu o expoziție de arme, podoabe și ceramică geto-dacică, un magazin cu reproduceri de artefacte, cărți etc, un loc pentru competiții de tras cu arcul, de aruncare a suliței ș.a.m.d. Practic, proiectul poate fi dezvoltat în așa fel încât să îi motiveze pe românii interesați de civilizația geto-dacică să vină acolo pentru a se conecta la istoria lor străveche.

În contextul acestor obiective, îi invităm pe cei care au resurse financiare consistente și care vor să finanțeze construirea unui astfel de așezări geto-dacice, să ne contacteze la telefon 0721 096 069 sau pe adresa de e-mail zalmoxis@yahoo.com, pentru a discuta cadrul colaborării. Vă așteptăm cu interes!

Află mai multe despre proiectul filmului ZALMOXIS aici: http://zalmoxis.info/

Daniel Roxin

Grafică Lup cu Dracon: Cătălina Boeru

Vezi aici un Teaser al filmului:


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

5 Comments on Fii investitor pentru reconstituirea unui sat geto-dacic destinat filmului artistic ZALMOXIS, sat pe care îl vom transforma ulterior în obiectiv turistic!

 1. Emil Sever Georgescu // 30 martie 2017 at 16:01 // Răspunde

  Cred ca locul ar trebui stabilit de niste istorici din domeniu si sa corespunda cerintelor unei cetati, adica la campie nu au existat probabil si din lipsa de piatra si din considerente strategice.
  Apoi sa fie un consens asupra a ceea ce se reconstituie ca sa nu ajungem la grave contradictii.

 2. Fane Abradoai Color // 30 martie 2017 at 20:49 // Răspunde

  Bine mai baieti … totul numai la Bucuresti …. Dar noi restul tarii ??? Pana la urma cred ca ar fi normal sa fie in judetul Hunedoara … nu ???

 3. cetățeanul tulburat // 30 martie 2017 at 23:48 // Răspunde

  Ar putea fi reconstruită Argedava de exemplu, e lângă București?! 😉
  Și în Hunedoara sunt locații faine!

 4. Subscriu ideii cetățeanului tulburat si puteti construi acest site langa un obiectiv istoric existent cum ar fi Argedava. Este vorba doar de idee bineinteles, din motive obiective, puteti alege o alta locatie, doar avem atatea in tara. Cine vine sa viziteze are ocazia sa vada astfel ceea ce v-ati dorit (reconstructia moderna pentru filmari) cat si o bucata de istorie autentica, reala, palpabila.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii