Noutăți

Arheologie: Figurinele de cremene din Iordania, vechi de 7.500 de ani (Video)

  •  
  •  
  •  

Arheologii considera, dupa analizarea obiectelor, ca „figurinele” din silex (popular cremene) neolitic gasite la Kharaysin, în Iordania, sunt cele mai vechi portrete de fiinte umane reale din Orientul Apropiat, ceea ce, în realitate, poate schimba perspectiva din care oamenii de stiinta pot privi acum perioada neolitica din Orientul Apropiat, conform LiveScience.com.

E vorba de 100 de obiecte neobisnuite din silex, de 5 cm lungime, datand aproximativ din 7500 î.e.n., descoperite la Kharaysin, un sit arheologic aflat la cativa kilometri nord-est de Amman, în Iordania. Arheologii care le-au gasit sunt de parere ca artefactele pot fi reprezentari timpurii ale unor oameni reali care erau folosite pentru venerarea stramosilor.

De asemenea, ei cred ca figurinele ar putea arunca o lumina noua asupra motivului pentru care portretele umane s-au raspandit în Orientul Apropiat cu aproximativ 1.000 de ani mai devreme decat se estima.

Pentru comparatie, sa amintim ca una dintre cele mai vechi reprezentari artistice ale unei figuri umane gasite vreodata în Marea Britanie are o vechime de 5.000 de ani, este lucrata din os de balena, a fost poreclita „Buddo”, si a fost descoperita în situl arheologic Skara Brae, din insulele Orkney, din nordul Scotiei în anul 1850.

Citește mai mult: Magazin


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii