Noutăți

Fiecare persoană emite un “nor” microbian unic în jurul său. Ce au descoperit cercetătorii?

  •  
  •  
  •  

Acest “nor personal microbian” este atât de distinctiv, încât cercetătorii pot identifica o persoană doar prin studierea aerului din cameră.

“Ne-am așteptat să putem măsura astfel de particule în aerul din jurul unei persoane, dar suntem foarte surprinși de faptul că acestea sunt unice.a declarat autorul principal al studiului James F. Meadow, cercetător la Universitatea din Oregon, SUA.

Pentru a determina acest lucru, James împreună cu echipa sa, au realizat un studiu la care au participat 11 voluntari. Aceștia au fost puși într-o cameră sterilă timp de patru ore. După ce timpul s-a scurs, experţii au prelevat 300 de probe de aer. În urma examinării mostrelor, au identificat combinaţii unice de microbi, în baza cărora au putut identifica persoanele care s-au aflat anterior în încăpere.

Totuși exeperimentul a stabilit că oamenii au cam aceleași grupe principale de bacterii, streptococi în cavitatea bucală şi Propionibacterium şi Corynebacterium pe piele. Însă, combinaţia lor diferă de la o persoană la alta, ceea ce face posibilă aflarea identitătii unei prsoane.

Cei de la Universitatea din Oregon, susțin că descoperirea va ușura munca medicinilor pentru prevenirea răspândirii bolilor în încăperile închise, iar pe polițiști pentru identificarea unor suspecți.

sursa: news.discovery.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii