Noutăți

Fenomen prezis de Einstein, observat în sfârșit de astronomi: o stea trage dupa ea spațiu-timp (Video)

Cercetatorii au observat o stea ce se invarte si trage dupa ea spatiu-timp, potrivit unui nou studiu. Fenomenul a fost prezis de Einstein in teoria relativitatii generale si e cunoscut drept “tragere a cadrului”, scrie Science Alert.

In urma cu 20 de ani, Observatorul Parkes a descoperit un sistem stelar binar extrem numit PSR J1141-6545, format din doua obiecte epuizate, extrem de dense, ce se invart foarte rapid: o pitica alba si un pulsar (un obiect dens numit stea neutronica), scrie Gizmodo.

Stelele orbiteaza una in jurul celeilalte la fiecare 5 ore. Cercetatorii au observat cele doua obiecte cu ajutorul telescoapelor radio Parkes si UTMOST (din Australia), cand cautau dovezi ale fenomenului de tragere a cadrului.

Teoria relativitatii generale a lui Einstein a devenit unul dintre cei mai importanti piloni teoretici folositi de cercetatorii de azi pentru a cerceta universul.

Desi au descoperit dovada tragerii de cadru, in care steaua reuseste sa traga dupa ea spatiu-timp, mai raman numeroase intrebari importante precum identitatea reala a materiei si energiei intunecate.

Citește mai mult: Digi World


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii