Noutăți

Ce determinare: O femeia care a câștigat un ultramaraton de 50 de km în… sandale și fustă

  •  
  •  
  •  

Atleții se antrenează ani de zile pentru a putea termina un ultramaraton, însă această regulă a succesului în sport nu se aplică și Maríei Lorena Ramírez, o mexicancă care a reuşit să câştige o cursă de 50 de km, fără vreo zi de antrenament sau vreun echipament de alergare special, ci doar într-o fustă tradițională şi sandale de cauciuc. Ramirez, în vârstă de 22 de ani, este membră a tribului Raramuri și se ocupă cu creșterea oilor. Aceasta a reușit să treacă prima linia de sosire în cadrul unui maraton la care au participat peste 500 de atleți amatori proveniți din 12 țări.

Membrii tribului Rarámuri sau Tarahumara sunt faimoși ca cei mai buni alergători din Mexic, însă nu cred că se așteapta cineva să câștige María Lorena Ramírez, cel puțin nu îmbrăcată într-o fustă și sandale de cauciuc. Însă, după șapte ore și trei minute, s-a întâmplat ceva de neînchipuit pentru organizatori –  tânăra se apropia de linia de sosire fără a fi „urmărită” îndeaproape de vreun alt concurent, aceștia nereușind să țină pasul cu aceasta. Ramirez a plecat acasă cu marele premiu în valoare de 6,000 pesos (320 $).

Raramuri-runner3-750x1094

“Nu a purtat nici măcar un tricou de alergare. Nu a avut vreun gel pentru durerile musculare, nici dulciuri pentru energie sau pantofi de alergat. Doar o sticlă de apă, pălăria și o batistă”, a spus organizatorul ultramaratonului Orlando Jiménez.

Potrivit propriilor declarații, María nu a trecut prin nicio pregătire profesională pentru cursa de 50 de kilometri, susține doar că datorită muncii pe care o face zilnic este nevoită să meargă și 10-15 kilometri pentru a le oferi oilor sale cel mai bun pășunat.

Raramuri-runner2-750x375

Raramuri-runner-750x428

sursa: odditycentral.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii