Mary Somerville (1780 – 1872), astronom, s-a născut în Jedburgh, Scoția, iar în secolul al XIX-lea a fost denumită „regina științei”.

Cărțile sale au devenit foarte populare mai ales post-mortem și au oferit o perspectivă clară asupra mai multor arii științifice, studiul ei centrat pe cercetarea Sistemului Solar fiind unul crucial în descoperirea planetei Neptun.

Somerville a făcut istorie în 1835, atunci când a devenit prima femeie acceptată vreodată la Royal Astronomical Society din Londra.

Mary Anning (1799 – 1847) a fost paleontolog și o cercetătoare auto-didactă, reușind să găsească fosile din Jurassic în orașul său natal, Lyme Regis.

Prima astfel de descoperire a făcut-o la doar 12 ani, atunci când a găsit rămășițele unei reptile antice, numită ulterior Ichthyosaurus.

Comunitatea științifică a fost, în timpul vieții sale, sceptică în ceea ce privește realizările lui Anning și nu i s-a permis să facă parte din Societatea Geologică din Londra, prima femeie fiind admisă în instituție la jumătate de secol de la moartea lui Mary Anning.

Citește mai mult: Yoda