Noutăți

Fascinant: Pădurea de piatră din Madagascar, un loc unic în lume. Galerie foto

Rezervația Naturală Tsingy de Bemaraha este situată în apropierea coastei de vest a Madagascarului. Parcul se întinde pe o suprafață de peste 600 de kilometri pătrați și a intrat în patrimoniul mondial UNESCO în 1990 datorită reliefului său unic, uimitor, a pădurilor de mangrove păstrate și a populațiilor de păsări sălbatice și lemurieni.

Cuvântul tsingy s-ar traduce în română ca “locul unde nu poți merge desculț”, făcând trimitere la vârfurile extrem de ascuțite din calcar care pot ajunge și la 50 de metri înălțime. Calcarul erodat în acest fel se poate vedea șî în alte locuri din lume, însă nicăieri nu este la fel de înalt, subțire și extins ca aici. Această pădure de calcar „s-a înălțat” de pe fundul mării, pe parcursul a peste 200 de milioane de ani.

Locul adăpostește 130 dintre cele 186 de specii de păsări terestre din Madagascar. Nu mai puțin de 45 de specii de amfibieni care trăiesc în acest parc nu se găsesc în niciun alt loc de pe Pământ, precum și o mare parte din cele 54 specii de reptile întâlnite în această „lume”. Și tot aici există circa 100 km de peșteri și canioane de o frumusețe rară, foarte puțin explorate de om.

Madagascarul este cea de-a patra insulă ca mărime din lume. Clima este una tropicală și există doar două anotimpuri: unul cald și ploios din noiembrie până în aprilie, și unul mai răcoros și uscat din mai până în octombrie. Vântul din sud-est este dominant, iar ocazional se formează cicloni.

padure de piatra 1

padure de piatra 2

fascinant

padure de piatra 4

padure de piatra 5

padurea2 padurea3 padurea5

padure de piatra 6padurea 9 padurea8 padurea7 padurea6

sursa: messagetoeagle.com/

sursa: amusingplanet.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii