Noutăți

Fără viză la Jocurile Olimpice din 2016

  •  
  •  
  •  

Senatul din Brazilia a aprobat săptămâna aceasta un proiect de lege care va scuti străinii de obținerea vizelor pentru a intra în Brazilia, în perioada Jocuriloe Olimpice din 2016. Potrivit ministrului turismului, Henrique Eduardo Alves, acest lucru va încuraja străinii să călătorească în Brazilia în timpul evenimentelor din luna august a anului viitor.

“Măsura luată este benefică pentru toate activitățile legate de turism, reprezentând o victorie a acestui domeniu”, a declarat Alves în conferința de presă.

Ministerul prognozează o creștere de șaizeci la sută a volumului de bani cheltuite de turiști în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice, în comparație cu sezonul turistic regulat.

De scutirea obligativității vizelor vor beneficia cei care ajung în Brazilia începând cu luna iunie până în septembrie 2016 iar acest lucru ar trebui să facă mai ușoară și mai plăcuta călătoria pentru sportivi și familiile lor. Scutirea de viză nu va impune cumpărarea unui bilet la vreun eveniment legat de Jocurile Olimpice.

Această lege va permite, de asemenea, și scutirea de vize pentru cei care nu merg la Rio de Janeiro, ci călătoresc doar pentru a vedea meciurile de fotbal olimpic care vor avea loc la Brasilia, São Paulo, Salvador, Manaus și Belo Horizonte.

Handout shows the unnamed mascots of the Rio 2016 Olympic and Paralympic Games during their first appearance in Rio de Janeiro

Jocurile Olimpice de vară din 2016, sunt ediția cu numărul treizeci și unu a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv care are loc o dată la patru ani.

Rio de Janeiro a fost desemnat oraș gazdă în cadrul celei de-a 121-a Sesiuni a CIO, desfășurată la Copenhaga, Danemarca pe 2 octombrie 2009. Celelalte orașe finaliste au fost Madrid, Spania; Tokyo, Japonia și Chicago, Statele Unite ale Americii. Rio este primul oraș sud-american care va găzdui Jocurile Olimpice de vară, al doilea din America Latină după Ciudad de México în 1968 și primul din Emisfera sudică după 2000.

Jocurile se vor desfășura în perioada 5—21 august 2016. Peste 10.500 de sportivi de la 205 Comitete Olimpice Naționale (CON-uri) vor participa la probele sportive.[2] Vor fi cuprinse 28 de sporturi — inclusiv rugby 7 și golf, care au fost adăugate de Comitetul Internațional Olimpic în 2009.

Probele sportive se vor desfășura în 33 de arene răspândite în 4 regiuni ale orașului — Barra, Copacabana, Deodoro și Maracanã. (Comitetul Olimpic)

Vor fi puse în vânzare 7.5 milioane de bilete!

Rio-2016-Tickets

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: riotimesonline.com, braziliantimes.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Fără viză la Jocurile Olimpice din 2016

  1. Masura asta o sa aduca mai multi teroristi!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii