Noutăți

Fără shaorma în UE? Parlamentul european dorește să interzică fosfații care sunt utilizați pentru păstrarea cărnii folosite în preparat. Motivul…

Parlamentul european dorește să interzică fosfații care sunt utilizăți pentru păstrarea cărnii folosite în shaorma. Se estimează că doar în Marea Britanie, peste 1,3 milioane de shaorme sunt vândute în fiecare zi în peste 20.000 de restaurante.

“Dacă Parlamentul European va da o astfel de lege, aceasta ar fi pedeapsa cu moartea pentru întreaga industrie de kebab doner din Uniunea Europeană”, a declarat Kenan Koyuncu de la asociația germană a producătorilor de kebab. Renate Sommer, membră a partidul creștin-democrat al Angelei Merkel din Parlamentul European, a scris pe Facebook faptul că: “interzicerea adăugării fosfatului ar fi sfârșitul acestor produse și ar duce la pierderea a mii de locuri de muncă”.

Un studiu științific publicat în anul 2012 a sugerat o posibilă legătură între fosfați, atunci când sunt utilizați ca aditivi alimentari, și bolile de inimă, deși dovezile rămân neconcludente.

Potrivit celor de la The Guardian, normele UE interzic și în prezent utilizarea aditivilor fosfați în prepararea cărnii, în cazul în care sunt folosiți pentru protejarea aromelor și pentru reținerea apei, dar există și excepții, iar legea nu interzice acum folosirea lor în carnea congelată de oaie, miel, vită sau pasăre. Parlamentul european trebuie să voteze această lege în două săptămâni. Grupurile parlamentare ale Grupului Socialist și Democrat (S & D) și Verzi / Alianța Liberă Europeană au elaborat deja o rezoluție de veto privind propunerea de autorizare a utilizării fosfaturilor în “carnea înghețată”.

Până la urmă ce contează mai mult: sănătatea oamenilor sau afacerile celor care comercializează shaorma?

sursa: https://www.theguardian.com/world/2017/dec/01/for-pittas-sake-eu-parliament-threatens-to-make-doner-kebab-a-goner

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Fără shaorma în UE? Parlamentul european dorește să interzică fosfații care sunt utilizați pentru păstrarea cărnii folosite în preparat. Motivul…

  1. Nici bolsevicii nu dadeau astfel de hotarari de “noaptea mintii”. Doar ca, birocratii de la Bruxelles si Strasbourg sunt mai marxisti in gandire decat bolsevicii!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii