Noutăți

Fără precedent: Un ONG a înaintat o plângere la SRI împotriva Institutului „Elie Wiesel”

 •  
 •  
 •  

ActiveNews.ro: Pentru prima oară din 2005, anul în care a fost înființat, acțiunile Institutul „Elie Wiesel” pentru studierea Holocaustului, sunt raportate Serviciului Român de Informații, pentru că intervine „în mod brutal în modificarea și chiar ștergerea istoriei naționale”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială a Asociației „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei”.

În text, organizația a cărei președintă de onoare este fosta deținută politic Zoe Rădulescu, afirmă că Institutul „instigă și generează reacții ce amenință echilibrul și pacea socială”, ceea ce constituie, „un atac la siguranța națională”.

Reacția vine după ce Institutul „Wiesel” a trimis adrese către MAI pentru a soma diferite instituții locale, între care școli, să elimine numele unor persoane pe care le consideră vinovate de „crime de război”, între care Mircea Vulcănescu, poetul Radu Gyr sau generalul Gheorghe Jienescu. (Sursa: Active News.ro)

Iată comunicatul:

Asociația „Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei” adresează un apel public către instituțiile a căror atribuție este apărarea siguranței naționale, de a lua măsuri în privința acțiunilor desfășurate de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” (INSHR-EW).

Considerăm că INSHR-EW, care acționează sub egida Guvernului României, își depășește atribuțiile și statutul care îi sunt stabilite prin Hotărârea Guvernamentală nr. 902 04/08/2005 reactualizată, în baza căreia funcționează, intervenind într-un mod brutal în modificarea și chiar ștergerea istoriei naționale. Demolarea statuilor, schimbarea numelor de străzi, școli și licee, care amintesc de martirii și eroii naționali, victime ale totalitarismului comunist, nu reprezintă atribuțiile acestui institut.

Mai mult decât atât, apreciem că, prin astfel de acțiuni, conducerea INSHR-EW instigă la ură politică și religioasă, atitudini care pot genera revolte din partea cetățenilor.

Atunci când o organizație atacă în mod repetat valori fundamentale ale statului sub umbrela căruia acționează (iar cultul eroilor și personalităților culturale reprezintă una dintre aceste valori), atentând prin astfel de acțiuni la însăși identitatea națională a acelui stat, constituie un atac la siguranța națională. Totodată, atunci când, în maniere ce contravin principiilor democrației, o organizație – de drept public sau privat – instigă și generează reacții ce amenință echilibrul și pacea socială, aceasta constituie, de asemenea, un atac la siguranța națională.

Prin acțiuni de genul celor enumerate mai sus, conducerea Institutului „Elie Wiesel” creează falsa idee că în România ar exista un val de antisemitism împotriva căruia simte că are menirea de a lupta. Amintim, în acest sens, poziția fostului șef al Serviciului Român de Informații, dl George Maior, ca și aceea a șefului Federației Comunităților Evreiești din România, dl Aurel Vainer, care ambii au declarat public că în România antisemitismul nu reprezintă un fenomen și că în România nu se poate vorbi de forțe politice extremiste.

(SURSA: http://adevarul.ro/cultura/istorie/extremism-antisemitism-nationalism-pericolele-contemporane-europei–masa-rotunda-adevarul-live-vineri-24-iulie-1_55b0bf61f5eaafab2cdaf4ce/index.html/)

 

Date fiind cele arătate mai sus, considerăm că instituțiile abilitate au obligația de a lua măsurile necesare pentru ca astfel de atacuri la adresa stabilității și imaginii statului român, precum și la identitatea poporului român, să fie contracarate.

Asociația Gogu Puiu și Haiducii Dobrogei

Președinte de onoare: Zoe Rădulescu – născută deținut politic, fiica luptătorului anticomunist Gogu Puiu
Președinte: Elena Sechila

Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

4 Comments on Fără precedent: Un ONG a înaintat o plângere la SRI împotriva Institutului „Elie Wiesel”

 1. „Elie Wiesel” a inchis ochii in cazul Wass Albert // 22 iunie 2017 at 14:44 // Răspunde

  Institul „Elie Wiesel” a inchis ochii in cazul Wass Albert!
  Este foarte clar ca scopul lui este sa distruga Romania!!!

  I s-a pus in circa Romaniei
  Crimes perpetrated by Romania:
  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_war_crimes#Crimes_perpetrated_by_Romania

 2. Elie Wiesel cine se cred tâmpiții ăsta? Se pare ca în România își fac de cap finda în vârful instituțiilor șanț niște moluște.

  • Este interesant cum nu sunt anchetati si sasii care au fost SS // 23 iunie 2017 at 20:53 // Răspunde

   Este interesant cum nu sunt anchetati si sasii care au fost SS.

   Apare pe internet ca Romania este responsabila de 14 mii de crime dar pe lista criminalilor de razboi nu este niciun ungur si bineinteles niciun sas!!

   De ce oare?????

 3. Berenghi trebuie sa fie presedinte! // 25 iunie 2017 at 19:15 // Răspunde

  Berenghi trebuie sa fie presedinte!

  El ar putea sa faca lumina si pentru aceste acuzatii:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Wiesel_Commission

  http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?595347-Romanian-war-crimes-in-Hungary

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii