Noutăți

Lovitură mortală pentru mulți viitori șoferi: Fără absolvirea învățământului obligatoriu, nimeni nu va mai putea obține permisul auto!

  •  
  •  
  •  

Se plănuiește înăsprirea condițiilor de obținere a permiselor auto, în încercarea de a diminua numărul imens al accidentelor rutiere. Dacă intențiile actuale ale Guvernului se vor materializa, urmează ca persoanele care aspiră să devină posesoare de permis auto să fie nevoite să dovedească absolvirea învățământului obligatoriu, adică minimum 11 clase. Dacă această nouă condiție va deveni literă de lege (după cum se dorește) înseamnă că, în privința viitoarelor serii șoferi, procesul de excludere din start a celor care ar putea constitui pericole pe drumurile publice va deveni mai eficace.

Tuturor ne-a fost dat să vedem indivizi și individe care abia îndrugă două vorbe în limba română sau care abia dacă știu să se iscălească, dar conduc, cu nonșalanță, bolizi de lux. Și conduc, adesea, într-un dispreț total față de ceilalți participanți la trafic. Te întrebi imediat cum de au obținut acei analfabeți, sau în cel mai bun caz semianalfabeți, fondurile necesare pentru a-și procura limuzinele pe care le conduc în cel mai nesimțit mod pe străzile patriei. Te întrebi, desigur, și cum de au obținut permisul de conducere, deoarece conduita lor în trafic îți arată numaidecât că regulile de circulație nu le cunosc.

d1

Ca să deții cunoștințele teoretice necesare conducerii unui autoturism trebuie să știi să citești, ca un minim necesar. Poate ar mai trebui să și înțelegi cele citite, dar deja cerem prea mult. E suficient că respectivii știu să numere banii. Iar cu banii rezolvi orice problemă, în viziunea lor despre viață. Poate că rezolvai unele chestiuni dincolo de limita legii, până nu demult… Pentru că lucrurile tind să se schimbe!

Dacă te întrebi de unde are pegra analfabetă permise auto și bani de mașini luxoase, vei rămâne cu întrebările. Respectivele specimene rămân bombe cu ceas aflate într-un continuu dute-vino pe șoselele României. Cunoașteți genul acesta de om? Școlarizare zero, zero venituri declarate la Fisc, vocabular alcătuit din maximum 500 de cuvinte, „afaceri” bănoase în străinătate, ceafă groasă, burtă voluminoasă, tupeu cât cuprinde și limuzină ultimul tip. Pentru ca mixtura să fie perfectă, a se mai adauga și manierele de om de Neanderthal!

Toată lumea știe că nu poți lăsa o armă de foc pe mâna unui iresponsabil, a unei persoane care, din punct de vedere cognitiv și emoțional, se află la un nivel anormal de scăzut. În schimb, printr-o legislație prea îngăduitoare, un număr imens de indivizi cu discernământ îndoielnic au ajuns deja deținători de permis auto. E ca și cum ai pune un pistol-mitralieră Kalashnikov în brațele unui individ cu intelect liminar. Au pierit prea mulți nevinovați din cauza iresponsabililor nedetectați la timp, cărora li s-a pus volanul în mâini… în mod iresponsabil.

Acest lucru trebuie să înceteze iar măsura interdicției de a mai obține permis de conducere auto în cazul neabsolvirii minimului de 11 ani de școală ar fi de folos în acest sens. Sunt pline drumurile țării de șoferi ieșiți parcă din cavernele Paleoliticului, cărora nu le pasă nici de legi, nici de viața și drepturile celorlalți participanți la trafic. Îi vedem zilnic, se cred regii șoselelor. Să-i aducem pe calea integrării sociale și respectului față de lege, cât încă se mai poate. Așteptăm, deci, hotărârea de Guvern!

d2

Autor: Tomi Tohăneanu

Imagini: listverse.com, pixabay.com, www.homeforthefamily.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

3 Comments on Lovitură mortală pentru mulți viitori șoferi: Fără absolvirea învățământului obligatoriu, nimeni nu va mai putea obține permisul auto!

  1. O aberatie! Ce legatura are scoala cu condusul? Condusul tine mai intai chiar de talent, apoi poti sa ai oricata scoala si sa conduci ca o cizma. Astea-s ineptii de tip bolsevic! Iar ca sa faci legi pentru ca te enerveaza niste tigani, inseamna sa fii idiot!

  2. Am asistat odata la un examen ,experiment.Intr-o sala ca la armata:,,pentru onor,nici copilu’nu misca!”iar in cealalta, cu cartile pe banca.Rezultatul?Nu poti nici macar copia daca nu ai invatat.Nu ai habar ce sa copiezi.Sa nu confundam talentul cu smecheria!Instructorul meu spunea:,,si unui om care a stat la oi si nu a vazut o masina in viata lui, daca ai arati cum se porneste masina si vitezele poate sa o conduca foarte bine, pe o sosea…libera!Problema ;el constientizeaza ca nu este pe propriile picioare, cu un bou putere, pe pajiste, sau pe roti cu zeci de cai putere, cu comenzi artificiale, pe o sosea ,in trafic,unde sunt reguli.Este el unul dintre incostientii care comit o crima apoi pun masina in garaj si se culca linistiti!?”Cel putin trei sferturi din oamenii de pe planeta sunt talentati.Nu insa si pregatiti!Chiar si cind vorbim de ,,bolsevism”,trebuie sa intelegem ca este vorba de filozofia ,,maximalista”,absolut nepotrivita la noi,dar necesara,,undeva”!Uneori societatea poate fi asemuita cu vinul nou;cind fierbe, toata drojdia se ridica la suprafata.Dar vine o vreme cind vinul trebuie sa se limpezeasca….

  3. Sunt persoane care nu își pot permite să meargă mai departe în scoli dar cu toate acestea sunt foarte inteligenți,și au capacitatea de a pilota și un avion,sa va fie rușine ,vă bateți joc de o tara intreaga

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii