AIM radionica curs online

Noutăți

Fantezia incredibilă a reginei Maria Antoaneta – satul fără nume de la Versailles

La Versailles, în zona Trianon, satul reginei Maria Antoaneta contrastează cu luxul obișnuit al vieții la curtea regală. Aici, câteva case țărănești împrăștiate în jurul unui lac te cufundă într-un mediu de viață simplu și pașnic, aproape de natură. Simplu? Nu chiar!

În spatele fațadei decrepite se află încăperi bogat decorate, deoarece acest cătun a fost, înainte de toate, o fantezie incredibilă a reginei Maria Antoaneta. Acesta este singurul sat din Franța care nu are nume.

La sfârșitul secolului al XVIII-lea, în Franța a apărut o importantă mișcare de întoarcere la natură, bazată în special pe ideile filosofului Jean-Jacques Rousseau. În acel context, Maria Antoaneta, care locuia la Petit Trianon din Versailles, dorea ca moșia să fie îmbogățită cu o grădină englezească.

Acest prim proiect a văzut lumina zilei în 1777. Avea de-a face și cu pedagogia, deoarece Delfinul (moștenitorul tronului) trebuia educat astfel încât să știe ce înseamnă contactul cu natura și cu țăranii.

De aceea, în 1783, regina – pe atunci în vârstă de 27 de ani – a încredințat construirea satului arhitectului Richard Mique, care l-a finalizat în 1786.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii