Noutăți

Faimoasele rachete Stinger au fost modificate pentru a fi folosite contra dronelor ISIS purtătoare de bombe!

  •  
  •  
  •  

În anii ’80, pe vremea Războiului Rece, apariția lansatorului de rachete Stinger a făcut istorie. Acest dispozitiv era conceput pentru a doborî diferite aparate de zbor, cum ar fi legendarul elicopter de atac Hind, al sovieticilor. Acum, această remarcabilă armă are o nouă utilitate: doborârea dronelor folosite de către ISIS.

Armata americană a modificat sistemul Stinger iar nou realizatul sistem de apărare antiaeriană și-a demonstrat, deja, capacitatea superioară, ca armă anti-dronă. Se prevede, pentru sistemul de atac Stinger, o nouă și strălucită carieră. Va fi folosit pentru a combate dronele pe care combatanții Satului Islamic, aflați în Irak și Siria, le folosesc pentru a lansa bombe, spre a ucide soldați și civili.

b

Armata americană a anunțat că arma este una dintre soluțiile salvatoare, pentru înlăturarea primejdiei reprezentate de către bombardamentele practicate de către ISIS. Sistemele Stinger au făcut istorie în conflictul din Afganistan, în anii ’80, când un soldat a folosit arma pentru a doborî un sofisticat elicopter de atac de tip Hind (MI-24, supranumit „tancul zburător”).

Se consideră că folosirea sistemelor de rachete Stinger a schimbat cursul razboiului. Este un sistem portabil de apărare antiaeriană care utilizează tehnologia infraroșu pentru localizarea și doborârea aparatelor de zbor ale adversarului. Sistemul Stinger a fost dezvoltat pentru prima oară în SUA, în anul 1981, fiind folosit, în prezent, de mai mult de 18 națiuni.

Rachetele utilizate au o lungime de 1,52 m și un diametru de 70 mm, fiind prevăzute cu aripioare de 10 cm. O rachetă cântărește aproximativ 10,1 kg, în vreme ce lansatorul, cu rachetă cu tot, nu cântărește mai mult de 15,2 kg. Este una dintre cele mai redutabile arme portabile. Stinger-ul modificat a fost dezvoltat în cadrul unui proiect comun, realizat de către Armata SUA și Raytheon, o companie din New Jersey. Lansatorul Stinger modificat reprezintă, acum, un sistem de apărare aeriană ușor și autonom, care poate fi pus în funcțiune foarte rapid, de către trupele terestre.

c

d

„Rachetele Stinger sunt, de obicei, dotate cu focoase de impact direct, care sunt potrivite pentru obiective mai mari, cum ar fi rachetele de croazieră și aeronavele”, a arătat Kim Ernzen, reprezentant al companiei  Raytheon. Dar sistemul cel nou oferă forțelor terestre capacitatea de a angaja și țintele de mici dimensiuni, precum dronele care poartă încărcături explozive, folosind un sistem familiar, cu calități validate de către timp.

Până acum, soldații irakieni au capturat, în repetate rânduri, diferite tipuri de drone, de la teroriștii ISIS, în special quadcoptere – drone cu patru rotoare. Dronele de acest fel, folosite de către luptătorii ISIS, poartă diverse tipuri de dispozitive explozive, inclusiv grenade.

Sursa: www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Faimoasele rachete Stinger au fost modificate pentru a fi folosite contra dronelor ISIS purtătoare de bombe!

  1. Mama super tare!!!! Racheta de 40 .000 de dolari vs drona de 400 de dolari . Daca aveau mai multe drone , castigau razboiul…..

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii