Noutăți

Fadiouth – insula construită aproape în totalitate din scoici

  •  
  •  
  •  

Joal-Fadiouth este un mic sat de pescari situat la capătul îndepărtat al Petite Côte – o fâșie de coastă ce aparține statului Senegal. Joal este amplasat pe partea continentală, iar Fadiouth este o insulă artificială din largul coastei. Ce este atât de special la această micuță insulă? Ei bine acest petic de uscat este realizat aproape în întregime din scoicile culese de localnici. Timp de secole, locuitorii din Fadiouth au lucrat la inedita insulă strângând milioane și milioane de scoici, pe care mai apoi le-au lipit între ele cu ajutorul rădăcinilor de mangrove, un amestec de plante, în principal arbuști și copaci care se dezvoltă în zona de variație a nivelului mării din cauza mareei, între nivelul fluxului și cel al refluxului.

Locuitorii sunt în majoritate creștini, însă există și o comunitate islamică importantă în zonă. Potrivit autorităților, oamenii au lucrat împreună la construirea insulei artificiale, indiferent de religie, conștienți de faptul că doar astfel vor reuși să ducă la bun sfârșit un proiect care le oferă un loc extrem de bun de pescuit, pescarii nemaifiind nevoiți să înfrunte din bărci apele învolburate ale Oceanului Atlantic.

Astăzi, zona atrage numeroși turiști, dornici de a vedea un loc unic în lume, lucru ce a dus la o dezvoltare a turismului, precum și la crearea de noi locuri de muncă pentru cei aproximativ 40.000 de mii de locuitori ai Joal-Fadiouth. Pentru a facilita accesul pe insulă a fost creat un pod din lemn lung de 400 de metri, au apărut mai multe hoteluri, pensiuni și chiar ghizi dornici de a sta mereu la dispoziția turiștilor. Din punct de vedere al climei, temperaturile sunt extrem de ridicate din iulie și până în octombrie. În această perioadă, zilnic se depășesc 30 de grade Celsius. O ușoară răcorire are loc în cealaltă jumătate a anului, când mercurul din termometre nu trece de 20 de grade Celsius.

idad dafaf daa55 gehehe nfnfnf

sursa: odditycentral.com

sursa: ilovetraveling.org

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii