Noutăți

Fabiani Pricsina din Petroșani este cel mai bun pianist copil din lume. Video

  •  
  •  
  •  

Cea de-a opta ediție a Concursului Internaţional de Pian de la Nisa, Franța, a avut loc în perioada 19 – 25 octombrie 2015. Locul întăi și declarat cel mai bun pianist, a fost câștigat de tânărul român Fabiani Pricsina din Petroşani, elev al Şcolii Gimnaziale „I.G. Duca”. Fabiani a devenit astfel cel mai tânăr pianist din lume care câștigă acest premiu prestigios, la doar 11 ani.

Merită toate aplauzele și încurajările noastre.

montageAfișul Concursului Internaţional de Pian de la Nisa

Fabiani are acum 12 ani și, așa cum au spus-o și cei de la Nisa, tânărul artist cântă nu numai cu mâinile, ci și cu inima! Piesa care i-a adus marele premiu pe Coasta de Azur, a fost dedicată mamei lui, pe care a pierdut-o cu un an în urmă într-un tragic accident de circulație. Băiatul știe să-și domine tristețea și studiază cu și mai multă ardoare, iar interpretările sale i-au adus și alte premii obținute în țară și peste hotare.

Studiază pianul din clasa I și, când este întrebat ce simte când atinge clapele pianului, răspunde “Îmi place foarte mult, îmi place fiindcă pot să mă eliberez cântând, altă cale nu găsesc. Orice premiu aș lua îl dedic mamei, iar toate recitalurile pe care le voi da, tot mamei le voi dedica”, a declarat Fabiani Pricsina într-un interviu acordat postului de televiziune protv.

Juriul de la Nisa i-a propus tânărului român ca peste 2 ani, la următoarea ediție a concursului, Fabiani să participe la seniori, chiar dacă va avea atunci doar 14 ani.

fabiani
Bunica lui Fabiani, a declarat ziariștilor: “Fabiani a luat locul I şi îi mulţumim doamnei profesoare Adina Stan că l-a îndrumat. Şi Fabiola, mama lui Fabiani, îi mulţumeşte doamnei profesoare de acolo din ceruri”.

Fabiani Pricsina este crescut acum de Beatrice Munteanu, sora mamei sale, care e nu numai tutorele copilului, ci şi stâlpul său de susţinere, relatează ziarulactualitatea.ro.

“Dumnezeu a pus în acest copil tot ce este mai bun și mai frumos, dotat cu o mare sensibilitate, o sensibilitate ce l-a ajutat să se apropie de muzică și să facă din pian o mare pasiune”, a spus Cristina Ardelean, învățatoarea lui Fabiani, într-un interviu acordat postului de televiziune protv.

reportaj de Mădălina Corina Diaconu

surse: youtube, observator.news, ziarulactualitatea.ro, protv.ro


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Fabiani Pricsina din Petroșani este cel mai bun pianist copil din lume. Video

  1. La emisiunea Fabian-PIANISTUL; DOMNUL MODERATOR in permanenta pune in lumina durerea copilului cu “MAMI”. De ce mereu inapoi??? De ce psihic demoralizazea copilul? Se vorbeste de momentul actula si de viiotr. De muzica, de interpretarile lui…ce simte, ce doreste mai departe. Slab moderator. Tot vorbeste el…si el…si se pierde copilul, se pierde “geniul” copilul…prin vorbe si iar….vorbe…neinteresante.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii