Noutăți

Extratereștri sau artă modernă? Fotografia făcută de un satelit NASA care arată unul dintre cele mai mari mistere ale lumii

NASA a publicat la rubrica „fotografia zilei” imaginea, surprinsă dintr-un satelit propriu, a unuia dintre cele mai mari mistere ale omenirii – o siluetă umană, de aproximativ 3,5 kilometri lungime, gravată în deșertul australian, despre care nimeni nu știe cum și în ce condiții a fost realizată.

Fotografia, de înaltă rezoluție, a fost realizată din satelit în luna iunie și poate fi studiată în amănunțime pe site-ul NASA.

Figura umană – a unui vânător aborigen – este o geoglifă (simbol inscripționat/gravat pe sol și vizibil doar de la înălțime) a fost denumite „Maree Man” („Omul din Maree”, după numele unei localități din zonă) și este cel mai mare astfel de „desen” de pe planetă. Geoglifa măsoară 3,5 kilometri lungime, de la creștet și până la degete.

Geoglifa a fost descoperită din întâmplare, în 1998 de un pilot australian, în timpul unui zbor de rutină. Până în prezent, nimeni nu știe cum a fost realizată această geoglifă și nimeni „nu a revendicat” paternitatea neobişnuitei opere de artă.

Citește mai mult: Digi24.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii