Noutăți

Explorarea spațiului în vremea pandemiei (foto)

Suntem într-o situație nemaiîntâlnită de mai bine de un secol. O pandemie afectează profund civilizația umană. Nici măcar sectorul spațial nu este la adăpost de ea.

În februarie Casa Albă anunța că bugetul alocat NASA va crește semnificativ pentru a îndeplini obiectivul debarcării americanilor pe Marte în 2024. A fost o știre primită cu multă bucurie de către toți iubitorii explorării spațiale. La numai patru săptămâni de la acest anunț NASA a început să se confrunte cu probleme grave, cauzate de noul coronavirus.

Pe 9 martie, administratorul NASA, Jim Bridenstine, anunța închiderea Centrului de Cercetări Ames, după ce unul dintre angajați a fost confirmat pozitiv pentru COVID-19. Pe 19 martie al două centre ale NASA au fost închise tot pe motiv de infectare a angajaților cu același virus.

Este vorba despre Centrul de Asamblare Michoud (Michoud Assembly Facility) și de Centrul Spațial John C. Stennis. Ambele centre sunt puternic implicate puternic în programul de reîntoarcere a americanilor pe Lună.

Primul dintre este destinat asamblării componentelor viitorului lansator SLS, iar cel de-al doilea se ocupă cu testarea la sol a motoarelor rachetă cu care va fi echipat.

 

Citește mai mult: Stiință și Tehnică


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii