Noutăți

Experimente guvernamentale sinistre. Și secretizate

  •  
  •  
  •  

Au existat (și există…) oameni de știință care au reușit să convingă guvernele să finanțeze proiecte dintre cele mai sinistre, mai absurde sau mai ieșite din comun, uneori camuflate în spatele intenției de a găsi soluții pentru prelungirea vieții sau a sănătății omului, în alte cazuri pur și simplu secretizate și gata.

Rezultatele, atunci când s-au aflat, chiar și trunchiat, au lăsat omenirea perplexă și îngrozită.

În anii 1960, în timpul Războiului Rece, CIA a cheltuit 10 milioane de dolari pentru a transforma pisicile în spioni. Mai precis, felinei „pilot” i-au fost implantate sisteme de ascultare, antene și baterii, în speranța că se va cățăra pe pervazul Ambasadei URSS.

În schimb, Pisica Acustică a intrat sub o mașină și a pierit înainte de a deveni un James Bond felin. Americanii aflau abia în 2001 despre această direcționare a banilor contribuabililor.

Pentru cei care nu au auzit de teribila unitate japoneză 731, se poate spune că aceasta a comis niște atrocități greu de imaginat.

Înființată în 1938, puțin înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, această unitate de groază era susținută de Guvernul Japoniei, de universități și medici, având la dispoziție subiecți umani, selectați de regulă din rândul prizonierilor de război chinezi, pentru experimente biologice revoltătoare.

Mulți oameni au fost infectați cu holeră, ciumă, antrax, s-au făcut vivisecții fără anestezie și au fost introduși în camere sub presiune pentru a se determina cât rezistă organismul până să explodeze.

După război, SUA au oferit protecție acestor „cercetători”, în schimbul rezultatelor experimentelor lor (așa cum, de altfel, s-a întâmplat și cu garnitura de naziști care lucra la rachete spre finalul conflagrației), iar autoritățile japoneze au admis abia în 1984 că faimoasa unitate făcuse experimente inumane cu bani de la Guvern.

În 1997, președintele de atunci al SUA, Bill Clinton, își cerea public scuze suraviețuitorilor unuia dintre cele mai sinistre experimente derulate timp de 40 de ani de doctori din cadrul Public Health Service.

Pentru a determina cum evoluează sfilisul la oameni, acești „cercetători” au selectat 399 de bolnavi și în loc de penicilină le-au administrat placebo, suplimente cu minerale sau aspirină.

Urmare a acestor proceduri complet lipsite de etică, 28 de pacieni au pierit de sifilis, alți 100 au decedat din cauza afecțiunilor legate de această boală, iar unele dintre soțiile lor au contractat boala și au născut copii cu sifilis, notează livescience.com.

Roxana Istudor


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii