Noutăți

Experiment inedit desfășurat de NASA în spațiu: incendierea unei capsule

  •  
  •  
  •  

Cei de la Agenția Spațială Americană vor demara un experiment în premieră în spațiu. Aceștia vor declanșa un incendiu într-o capsulă aflată pe orbită pentru a testa modul în care se răspândesc flăcările în afara Pământului.

NASA a mai pornit incendii mici în spațiu și în trecut, însă niciodată nu a fost testat modul de răspândire, dimensiunea la care pot ajunge flăcările și nici câtă căldură ar putea emana acestea.

“Această cercetare este crucială pentru siguranța misiunilor actuale și viitoare din spațiu”, a declarat Gary Ruff, unul dintre inginerii agenției spațiale.

Capsula Cygnus, cea folosită în cadrul acestui experiment, va fi plasată pe orbită în data de 23 martie. Pentru a simula cât mai bine condițiile în care un incident s-ar putea produce, capsula va avea aceeași încărcătură și tip de echipament ca și o capsulă folosită de astronauți. Experimentul va dura aproximativ 20 de minute iar datele vor fi înregistrate în timp real de inginerii aflați pe Pământ.

La câteva zile după ce incendiul va mistui capsula Cygnus, NASA se așteaptă ca rămășițele acesteia să spre îndrepte spre atmosfera terestră, urmând să se dezintegreze în atmosferă.

sursa:news.discovery.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Experiment inedit desfășurat de NASA în spațiu: incendierea unei capsule

  1. absolut logic…sasu’cind n-are de lucru ,isi descopera casa!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii