AIM radionica curs online

Noutăți

Experiment: hackerii pot controla o mașină de la distanță. Cât de sigur este să ne lăsăm viața în mâinile internetului?

Pentru a demonstra vulnerabilități noilor autovehicule produse de concernul Fiat Chrysler, fostul angajat al NSA Charlie Miller şi cercetătorul Chris Valasek, au reușit să intre și să controleze o mășină ce se afla în trafic, de la circa 15 km distanță, cu ajutorul unui simplu laptop conectat la internet. Prin intermediul acestuia, au accesat frănele mașinii, provocând răsturnarea ei într-un șanț, fără ca cel care se afla la volan, un jurnalist de la publicația online wired.com, să poată interveni în vreun fel.

În testul controlat efectuat pentru demonstrație, ei au activat prima dată radioul cu care era dotată maşina şi au activat alte funcţii care le-au permis într-un final să rescrie codul încorporat în sistemul ESH al mașinii, sistem responsabil cu direcția, frânele și motorul autovehiculului.

Mașina poate fi localizată prin coordonatele GPS, se poate măsura viteza și poate fi controlată total prin accesarea sistemului Uconnect., a declarat Andy Greenberg, șoferul de ocazie pentru experiment.

hacekri

Miller şi Valasek au avertizat că în viitor sabotarea mașinilor de la distanță nu va fi doar o joacă demonstrativă, iar cei care vor dori să facă rău se vor putea folosi de astfel de vulnerabilități.

Reprezentații companiei constructoare au declarat pentru Reuters, fără a mai răspunde la alte întrebări: “Similar cu un smartphone sau o tabletă, programul maşinii poate necesita update-uri pentru o protecţie şi securitate îmbunătăţite, în vederea reducerii potenţialului risc al unui acces neautorizat şi ilegal la sistemele maşinii”.

Conform The Guardian, anul acesta a mai fost un incident similar – Biroul Federal American de Investigaţii (FBI) a recunoscut faptul că un hacker a preluat controlul asupra unui avion de pasageri, reușind să se conecteze la sistemele informatice ale acestuia prin caseta electronică de sub scaunul său și a putut, pentru scurt timp, să mute aeronava într-o poziție laterală.

sursa: http://www.wired.com/2015/07/hackers-remotely-kill-jeep-highway/

sursa: http://www.reuters.com/article/2015/07/21/us-autos-hacking-idUSKCN0PV29X20150721

sursa:http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/northamerica/usa/11754089/Hacker-remotely-crashes-Jeep-from-10-miles-away.html


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii