Cunoaste lumea

Noutăți

Există o zi dedicată… veverițelor! Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Dacă credeți că veverițele nu fac altceva toată ziua decât să îngroape nuci, vă înșelați. Veverițele sunt creaturi complexe. Ele se bucură de tot ce este în  jurul lor și încearcă sa trăiască alături de vecinii lor din natură.

De Ziua Veverițelor (21 ianuarie), fotografi din toată lumea s-au reunit și au încercat să realizeze un album foto drept tribut micilor rozătoare.

Ziua Veverițelor a fost creată de Christy Hargrove din Asheville, statul Carolina de Nord din SUA, la 21 ianuarie 2001. Christy este o cercetătoare în domeniul reabilitării faunei sălbatice în Carolina de Nord, și este afiliată cu Western North Carolina Nature Center.

Christy Hargrove declară: Sărbătorirea acestei  zile depinde de  individ sau de grup. Se poate sărbători în orice fel, de la punerea de alimente în plus pentru veverițele aflate în natură, până la a învăța ceva nou despre această specie.

cute-squirrel-photography-121__700Veveriță din Siberia

cute-squirrel-photography-17__700Veveriță din Sri Lanka

cute-squirrel-photography-171__700Veverițe din Japonia

Cea mai răspândită specie, veverița gri, are o lungime de 30-40 de centimetri (inclusiv coada). Cântărește aproximativ o jumătate de kilogram. Principala hrană a veveriței constă în: alune, nuci, semințe, sâmburi și fructe de pădure. Trăiește aproximativ 6 ani.

Veverița roșcată (Sciurus vulgaris), are în jur de 20 – 25 de centimetri. Blana veveriței roșcate este în nuanțe de la cărămiziu la negru-roșcat, burta este albă și are o coada lungă. Această specie de veveriță se găsește și în România. Hrana principală este alcătuită din semințe și conuri de pin sau de brad.

Veverița dungată (Tamias striatus), trăiește în America de Nord.

Cea mai mică specie de veveriță cunoscută trăiește în sud-estul Nigeriei, în Camerun și Gabon. Are o lungime de aproximativ 7 centimetri.

Ratufa (Ratufa indica), este cea mai mare specie de veveriță cunoscută. Corpul și coada împreună ajung până la 90 de centimetri. Aceste veverițe uriașe trăiesc în sud-estul Asiei și în câteva zone din Nepal.

Veverițele nu trăiesc în grupuri, fiind animale singuratice. Numai în perioada împerecherii se apropie unul de altul. Puii de veveriță se nasc golași și orbi, având greutate între 30 și 50 de grame fiecare. (wikipedia)

cute-squirrel-photography-101__700Veveriță din Germania

cute-squirrel-photography-23__700Tandrețe

cute-squirrel-photography-151__700Sete

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: huffingtonpost.com, flikr.com, boredpanda.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Există o zi dedicată… veverițelor! Galerie foto

  1. wow!uitasem!..,,La Multi Ani ww-ritelor!”..mai,dar voua nu va mai ajunge 8 Martie!

  2. Ce lume fascinantè este cea a animalelor!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii